Yleisesti haen arkikokkailussa fiilistä ja tunnetta vapaudesta. Se että voin käyttää vapaasti kivoja raaka-aineita ilman joita löytyy ennestään kaapeista, saa pienen tetris fiiliksen kun tuntuu jotenkin tilan loppuvan. Vaikka riista on harvemmin ”ylimääräisenä” on sitäkin hyvä syödä pakastimesta pois. Tässä reseptissä käytän peuran jauhelihaa, joka on tietenkin saatu tuttavaltani Anitalta.

Yleisesti, riistareseptit on lähes aina aika monimutkaisia mutta tällä kertaa halusin helpotuksen fiilistä. Klassikkoruoka italialaisista ravintoloista kuin animaatio elokuvista on lihapullat spagetilla ja tavallaan tämän saman annoksen halusin replikoida. Olenhan minä aiemminkin tehnyt peuranlihasta pullia mutta tällä kertaan mennä eri reseptillä. Koska lihapullat tarjotaan pastan seurana, en näihin iskenyt sidosaineita. Maku? yleisesti, tomaattimurska ja riistamausteseos toimivat tässä kokkailussa varsin onnistuneesti mutta voisihan sitä mennä pelkällä suolallakin. Sitten taas, jos aina mennään vain suolalla, onhan sekin aika surullista.

peuranliha resepti

Peuralihapullat pastalla

700-800g peuran jauhelihaa
1 sipuli
1prk tomaattimurskaa (suosi premiumia koska sillä on merkitystä)
3rkl riistamauste seosta
suolaa, laadukasta oliiviöljyä*
raastettua parmesaania lihapulla massaan ja viimeistelyyn
pastaa n. 200g

Laita isoon kattilaan vettä kuumenemaan ja muutama lusikka merisuolaa. Siirrä jauheliha kulhoon, niin että ylimääräinen neste jää pois. (pakasteista yleensä irtoaa jonkinverran)
Kuori ja hienonna sipuli, lisää jauhelihan joukkoon. Lisää myös 1-2dl tomaattimurskaa, riistamauste seos, raastettua parmesaania ja sekoita. Jos pasta vesi kiehuu, lisää pasta ja sekoita, laita myös uuni ja grillivastukset päälle. Lorauta teräspannulle hiukan oliiviöljyä ja laita pannu lämpenemään. Muotoile riistamassasta palloja ja laita pannulle paistumaan. Kun koko massa on pannulla, älä kääntele vaan nosta suoraan uuniin. (Tämä massa on niin pehmoista että lihapullat menee rikki muuten)
Kun pasta alkaa olemaan kypsää, siivilöi se, lisää joukkoon loppu tomaattimurska ja sekoittele. Kun lihapullat ovat kypsiä eli n. 10-15 min sisään, nosta pannu varoen uunista ja nosta lihapullat pastan joukkoon. Lisää myös osa pannun nesteestä pastalle, siinä on meinaa paljon makua. Sekoittele ja annostele. Viimeistele vielä parmesaanilla ja sitten onkin aika syödä.

Hyvää ruokahalua!

Ps. tein tästä riista ateriasta videon, joten voit haluta vilkaista sen!

riista lihapullat gluteeniton

*saatu Casa gustolta näytteenä

Share:

Vastaa


Looking for Something?