Yhteistyössä Myllynparas

Tämän arkiruoan kimmoke syntyi postissa saapuneesta Myllynparhaan gluteenittomasta pinaattipastasta. Usein gluteenittomat pastat häviävät rakenteen ja ravintoarvojen puolesta tavalliselle pastalle. Tässä pastassa rakenne kuitenkin pysyi keittäessä hyvänä, ja pinaatin ansiosta pasta ei ole pelkkää maissijauhoa.

Käytinkin pinaattipastaa eräässä hyvin arkisessa lounaassa. Ennestään kaapissa oli pinaattia ja sinihomejuustoa, jotka sopivat pastaan paremmin kuin hyvin. Pasta valmistuu todella nopeasti, joten tällaisen lounaan pyöräyttäisi nälän yllättäessä helposti. Alla resepti olkaa hyvä!

aurajuusto-pinaattipasta

Aurajuusto-pinaattipasta

Tarvitset:
250 g Myllynparas pinaattipastaa
1/2 rsa herkkusieniä
1/2 rsa babypinaattia
2 rkl voita
2 rkl aitoa oliiviöljyä
2 dl kasvislientä
1/2 pkt Aurajuustoa
suolaa, pippuria

Valmista näin:
Aloita leikkaamalla sipulit ja herkkusienet pieneksi. Sipulien kohdalla kovemman osan voi leikata sivuun ja sen voi kypsentää aluksi sienien kanssa. Pese myös pinaatti samalla.

Laita isoon kattilaan noin litra vettä kiehumaan ja sinne 2 rkl suolaa. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja sekoita.

Laita pannulle oliiviöljyä ja kuumenna. Lisää herkkusienet, mustapippuria myllystä ja sipulin kovempi osa. Paistele hetki ja lisää voi. Paista, kunnes sipulit ja herkkusienet ottavat väriä ja lisää kasvisliemi. Anna kastikkeen kiehua kokoon, kunnes pasta on kypsää ja lisää se kastikkeen joukkoon. Laske lämpö minimiin ja lisää joukkoon pinaatti, Aurajuusto ja sipulin varsi. Sekoittele hyvin, kunnes pasta imee nestettä ja pinaatti pehmenee. Annostele pastaa sitten lautaselle ja halutessa viimeistele vielä Aurajuustolla sekä pinaatilla.

näin aterioinnin jälkeen, pitää sanoa että pastan rakennen oli kohtuullisen kiitettävä vaikka se olisikin gluteeniton.

Arvostaisin suunnattomasti jos kävisitte vilkaisemassa youtube kanavani.
Se löytyy nimellä Alexandertrivedi

Share:

Vastaa


Looking for Something?