Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Hapatettu kaali

hapatettu vihannes resepti
Ensimmäinen purkki on leipäjuuri, toinen purkki on inkivääri juuri (juomiin), sitten perinteinen hapankaali ja viimeisessä porkkana-inkivääri-hapankaali. Okei on siinä vielä yksi joka näkyy huonosti mutta se on olut maltaista tehty ginger ale. Näistä varmaan suosikiksi muodostui inkiväärillä maustettu versio joka syntyi myyn häsläyksen yhteydessä. Käytännössä sen sisältö oli tavanomaisen hapankaaliin lisäten raastettua porkkana, raastettuna inkivääriä ja pieneksi naputettu vihreää chiliä.
inkivääri-porkkanakaali
Hapankaali perusohje
1 varhaiskaali
2rkl suolaa

huuhtaise ja kuivaa kaali pinnasta. Leikkaa sitten kaali ohuiksi suikaleiksi ja kannankin voi suikaloida tai jättää sivuun. Sitten laita kaali kulhoon, lisää suola ja puristele kunnes neste irtoaa kunnolla. Laita sitten kaali purkkiin nesteineen. Painele kunnes neste on pinnassa. Täytä pieni muovipussi vedellä ja laita se purkin sisään. Tämä edesauttaa että kaali pysyy liemen alapuolella eikä nouse pintaan. Pidä purkki huoneen lämmössä ensin 3-4 päivää joka päivä kerran avaten kannen, päästäen paineen ulos ja nosta sitten kaali kylmään, jonka jälkeen kantta ei tarvii enään availla. Kaali on vaikka heti syötävää tai muutaman viikon kuluttua. Väri muuttuu hiukan harmaanmaksi kun kaali on enempi hapattunut. Liemi voi tuntua suolaiselta mutta pienellä siivilöinnillä sekin haaste on karsittu. Voit käyttää lientä jos haluat hapattaa vaikka jotain muuta vihannes raastetta.
hapatettu kaali resepti
Tiesitkö että olen aika herkkävarsainen kaveri? olen nyt kokeillut laittamalla joka päivä lasiin hiukan hapankaalin lientä ja vettä. Tämän olen juonut aamuisin ja hyvin on pelittänyt. Niinkuin kaikessa ruuanlaitossa, kokeile ja maistele, niin teidät mikä sopii sinun makuusi. Esim tästä kaalista tuli aika suolaista mutta minulla se on täysin fine koska käytän lientä ruuan valmistuksessa ja kaali säilyy ehkä pikkuisen helpommin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?