Pataruoat kuuluvat eittämättä syksyn ja talven ruokarepertuaariin ja juuri nyt voisin nostaa esille hetken mielijohteesta syntyneen arkiruuan. Halusin hyödyntää sesongissa olevia raaka-aineita ja samalla valmistaa jotain todella yksinkertaista. Pataan päätyi bulguria, fetaa, parsakaalia, omenoita ja lehtikaalia. Kuumensi ensin jo aiemmin viikolla tekemääni lientä, sillä sen avulla bulgurista tulee paljon maukkaampaa kuin pelkästään vedellä keittämällä. Parsakaaleihin imeytyy myös hyvin makua, kun ne keittää hetkisen kasvisliemessä.

Näin syksyyn sopii myös kotimainen omena, josta saa todella hyvää myös suolaiseen ruokaan pienellä paistamisella sipulin seurassa. Oliiviöljy ja feta sitovat maut sopivasti yhteen.

Tässä kokkailussa halusin kokeilla hiukan erillaista kuvaustyyliä, mutta kerrohan, mitä tykkäät tällaisesta kokki-show -tyyppisestä videosta?

feta-bulgurpata

2dl bulguria
5dl kasvislientä
3 sipulia
3 omenaa
2 lehtikaalin lehteä
1 parsakaalin nuput
1pkt fetaa
oliiviöljyä
suolaa, mausteita, sitruunan mehua

Laita pataan bulgur ja lisää sen verran kuumaa lientä, että kaikki peittyy. Aseta kansi päälle ja laske lämpöä. Voit hauduttaa hetken aikaa parsakaalin nuppuja jäljelle jääneessä kasvisliemessä.

Kuori sipuli ja viipaloi se sekä omena. Laita sipuli- sekä omenaviipaleet paistumaan pannulle oliiviöljyyn toviksi. Kun sipulit ja omenat ovat kypsyneet, lisää ne pataan. Tässä vaiheessa voit myös nostaa parsakaalit pataan. Revi lehtikaalista pehmeät lehtiosat leikkuulaudalle ja viipaloi ohuelti. Paista sitten ohuet viipaleet oliiviöljyssä pannulla. Kuutioi feta ja lisää se sekä lehtikaali pataan. Mausta ja purista joukkoon vielä sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja maistele. Sitten onkin aika syödä.

Jos kasvisruoka on lähellä sydäntä, voit haluta vilkaista nämäkin:
Munakoisovuokatäytetyt kesäkurpitsat ja chevrevuoka

Vastaa


Looking for Something?