Se olisi ollut oliivit tai paprika mutta ne molemmat sattuivat olemaan loppu. Toki olihan tämä herkkua näinkin. Pizzakastikkeena toimi Petti tomaattikastike pohjois-italiasta ja juuston roolin veti matalan kosteuden omaava raastettu mozzarella. Toki tämänkaltaisessa pizzassa voisi käyttää myös ihan tavallista juustoraastetta ja tomaattikastiketta mutta jos kotioloissa haluaa oikeasti viihtyä, on hyvä panostaa niihin pieniin mutta tärkeisiin asioihin.
2dl vesi
1ps kuivahiivaa
3dl vehnäjauho
1dl ruisjauho
0,5dl vehnälese
1tl suola
oliiviöljy
1rkl sokeria
Liota veteen hiiva, lisä sokeri ja anna seistä. Jos hiiva elää ja muodostaa pintaa pikkuisen muotoa, voit lisätä jauhoja joukkoon. Jos hiiva on kuollut, aloita alusta toisella kuivahiivapussilla. Kun jauhot on lisätty, anna kokonaisuuden seistä hetki ennen vaivaamista. Vaivaa sitten voimakkaasti noin 5 min. Jos taikina on vielä löysää, lisää silmämääräisesti hiukan lisää vehnäjauhoja ja vaivaa vielä hetki. Kun taikina on yhtenäinen, lisää oliiviöljy. Jaa taikina neljään osaan ja laita kannelisiin rasioihin ja nosta kylmään. Käytä vasta mieluiten seuraavan päivänä. Jos aiot syödä kohta, jätä taikina vain muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön.
PS. Tämä kuitupitoinen pizzapohja soveltuu nimenomaan uunipellillä tehtävälle pizzalle mutta ehkä kokeilen kypsentää sitä myös pizzakivellä.