Joskus arki-iltaisin, samalla kun kirjoittelemme blogijuttuja, katselemme Netflixiä. Jos vain saan valita, katsotaan tietysti ruokaan liittyviä dokkareita tai ohjelmia, kuten nyt viimeaikoina ”Midnight Diner: Tokyo Stories” -sarjaa. Sarjassa pienen yöravintolan pitäjä kokkaa, mitä asiakkaat toivovat ja yhdessä jaksossa oli ei-niin-japanilaisittain corn dogeja. Ne vaikuttivat sen verran kiinnostavilta, että pitihän niitä heti seuraavana päivänä kokeilla.

Tämän reseptin taikina on käytännössä melkein sama, kuin pannukakkutaikina tai yleisesti frittitaikina. Frittitaikina on minulle tuttu juttu, sitä kun hyödynnetään niin länsimaisessa kuin esimerkiksi intialaisessakin ruuassa. Toisaalta en ole vielä kotikeittiössämme kuin muutaman kerran ranskanperunoita fritannut. Kaapissa ei ollut tähän hätään maissijauhoja, joten kokeilin samaa kotimaisilla spelttijauhoilla, yhdistettynä pieneen määrään maissitärkkelystä. Näillä kotimaisilla spelttijauhoilla on onnistunut niin hapanjuurileivät kuin vispipuurot, joten miksipä ei corn dogit.

Nämä eivät siis ole oikeita corn dogeja, koska reseptissä ei ole maissijauhoa. Uskoisin kuitenkin, että pääasia tässäkin ruuassa on makkara tai nakki, joka on taikinoitu ennen uppopaistamista.

”Corn” dogit

Tarvitset frittitaikinaa varten:
2 dl spelttijauhoja
1 kanamuna
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3-5 rkl maitoa tai vettä

Valmista näin:
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten munat ja maito jatkuvasti sekoittaen.
Taikinan kuuluu olla paksua mutta lusikoitavaa.

Tarvitset myös:
1 pkt nakkeja
10 pientä tikkua
4 dl rypsiöljyä

Valmista näin:
Tikuta nakit ja dippaa sitten frittitaikinaan. Kuumenna öljy pienessä kattilassa sen verran kuumaksi että se vähän hohkaa lämpöä, eli 160 asteiseksi. Laita sitten rasvaan uimaan taikinoitu nakki. Käännä, kun toinen puoli on saanut väriä ja nosta sitten liinan päälle, jotta ylimääräinen rasva ja kosteus pääsee pois.

Tarjoiluun sopii perinteiset ketsuppi ja sinappi. Sanoisin, että iha jees tapa tehdä nakeista ruokaisampia ja esimerkiksi illanistujais tarjottavaa 🙂

Vastaa


Looking for Something?