Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Chapati / Roti | helppoa kotiruokaa

Aasian ja Lähi-Idän ruoissa on usein lisäkkeenä riisin lisäksi myös jotain vaaleaa ohutta leipää. Englanniksi nimitys olisi flatbread, mutta suomeksi en keksi vastaavaa nimeä (ehkä pannuleipä?) Itse asiassa, ensimmäiset ihmisen tekemät leivät ovat olleet juuri tällaisia ohuita lättysiä ja vasta paljon myöhemmin on syntynyt nykypäivän kuohkea leipä.

Tässä reseptissä puhun chapati- tai roti-leivästä, jota olen syönyt jo lapsesta saakka. Kyseessä on intialainen flatbread, jonka valmistukseen tarvitaan vain jauhoja, vettä ja hiukan taikinajuurta. Voit tehdä myös laiskemman version käyttämällä hapanmaitotuotteita ja ruokasoodaa, mutta tällä ohjeella saat todella edullisesti (ja vegaanisesti) maukkaan lisäkkeen ruoalle.

[left]

chapati resepti

[/left]

[right] maailman helpoin leipä

[/right]

[left]

Chapati / Roti

Tarvitset:
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl leipäjuurta
3-4 rkl vettä
suolaa
laadukasta oliiviöljyä

Valmista näin:
Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita, kunnes taikina on tasaista ja paksuhkoa. Jaa taikina 4-6 osaan ja pyöritä niistä palloja, peitä hetkeksi. Jauhota taso, kaulitse pallot ohuiksi lätyiksi ja paahda öljytyllä pannulla molemmin puolin. Peitä paahdetut chapatit ettei ne jäähdy ja kuivu.

Chapatit voi tarjota vaikka tavallisten leivänpäällisten kera. Tyypillisemmin kasvispainotteisen ruuan seurassa nämä lättyset pääsevät oikeuksiinsa.

Jos pidät tästä reseptistä, saatat tykätä myös näistä:
Tabouleh, munakoisosalaatti, kurpitsapihvit.

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?