Tofu on itsessään aika tylsän makuinen ja näköinen valkoinen möhkäle, mutta pienellä työstämisellä siitä saa jos jonkinlaista kivaa. Ehkäpä tofun vahvuus onkin juuri sen yksinkertaisuudessa – siitä saa maustamalla ja valmistusmenetelmää vaihtamalla tehtyä monipuolisesti eri juttuja, oli kyse sitten makeasta tai suolaisesta ruoasta.
Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin, inspiroi Jalotofun kulhohaaste kokeilemaan muutamaa erikoisempaa annosta tofua käyttäen. Vai miten olisi aamupala-tofu? Otin jälleen askeleen tuntemattomaan ja testasin tofua makeaan hedelmään, eli banaaniin, yhdistettynä.
Tämän aamupalan erikoisuudet eivät siihen loppuneet. Kuvan perusteella voisi luulla kulhon pohjalla olevan vain tavallista puuroa. Mutta postauksen otsikkoon ei ole tullut kirjoitusvirhettä vaan tietoinen sanaleikki. Vaikka seuraan ruokamaailman trendejä suhteellisen tiiviisti, oli zucchinilla höystetty puuro, eli tutummin zoats, päässyt ohi tutkan. Vaimoke vinkkasi tästä trendiherkusta, ja väänsimme siitä huviksemme suomalaisen version: zucchini-puuro = zuuro!
Miksi raastaa kesäkurpitsaa puuroon? Itseasiasiassa maku pysyy lähes samana mutta saat lisättyä annoksen vihreää vaivatta esimerkiksi aamupalaan.
Zuuro (2 annosta)
vegaaninen, (gluteeniton)
2dl isoja kaurahiutaleita
3,5dl vettä, haluamaasi kasvimaitoa tai mehustettua vihannesta
1/2 zuccinia
ripaus suolaa
1/2tl kanelia
1/2tl vaniliaa
Kiehauta kattilassa neste, lisää hiutaleet ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
Nosta kattila sivuun liedeltä, raasta sekaan zuccini ja lisää mausteet.
Anna puuron seistä kannen alla noin 5 minuuttia ja sekoita tasaiseksi.
Banaani-tofupaistos (2 annosta)
1 banaani
1/2pkt maustamatonta tofua
2rkl kookosöljyä, palmuöljyä tai voita
Viipaloi ohuelti banaani sekä tofu ja laita pannulle paistumaan rasvaan. Paista kunnes banaanissa ja tofussa on kaunis väri. Tässä vaiheessa banaanin omat sokerit alkavat karamellisoitua, jolloin tofukin saa samalta pannulta makua banaanista.
Asettele kulhon pohjalle zuuroa, päälle tofua ja banaania ja koristele esimerkiksi tuoreella basilikalla.
Amazing dish, love it, healthy as well as delicious.
Thank you Sid, I used to eat only healty stuff but now I tend to do more balanced stuff.
But still I eat zuccini porridge every now and then 😀
Cheers
Alexander