Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Yllätys Pakilassa |House of Sandwiches

Kun ensimmäisen kerran kuulin House of Sandwiches -nimisestä ravitolasta, hämmennyin. Eikös se ole catering-firma? Sitten selvisi, että todentotta kyseessä on sama catering-yritys, joka on ollut toiminnassa jo yli 20 vuotta. Nyt tänä vuonna House of Sandwiches, tuttavallisemmin vain HofS, on avannut Pakilaan pienen ravintolan.

House of sandwiches 
sijainti: Pakilantie 56
Hinta: alkuruoat noin 10 €, pääruoat noin 20 €, jälkiruoat 7,5 €

Kävimme HofSissa syömässä arki-iltana. Pakila ei varsinaisesti osu normaaleille kulkureiteillemme, mutta Rautatientorilta sinne pyyhkäisi bussilla parissakymmenessä minuutissa. Ulkoa katsottuna en olisi ensimmäisenä ajatellut, että paikka olisi ravintola vaan ehkä ennemminkin kahvila. Sisustus oli varsin kotoisa ja läminhenkinen, vähän myös kahvilamainen, mutta mitäpä siitä.

Ruokalistalta löytyy sandwitchien lisäksi Chef’s menu ja raaka-aineiden sesonkeihin perustuva Harvest menu, jolta löytyi kaikkea siiasta toast skageniin. Daamini otti kokeilun vuoksi kolmen ruokalajin kokonaisuuden Harvest menulta ja minä sandwich-listan tuotteita. Ravintolassa on lisäksi vitriini, josta löytyy erilaisia delituotteita. Aika paljon on siis kaikenlaista.

Vaikka suuri ruokalista vähän jännittikin, olivat alkuruoat varsin positiivinen yllätys. Selkeitä isoja kokonaisuuksia, ruokaisia makuja. Kateleipä oli korillinen erilaisia leipäpaloja, mutta harillisesti siitä ei ihan käynyt ilmi, että leipä oli itseasiassa talossa leivottua.

Alkuruoat syötyä olimme kuin pääruoat nauttineita, eli tuhtia oli. Tavallaan tämä on indikaattori siitä, että halutaan paikallisia käymään – ei hienostelua vaan kunnon täyttävää ruokaa.

Pääruoaksi söimme paistettua siikaa ja kantarelleja sekä aasialaishenkisen BBQ nyhtöpossu sänkkärin. Siiasta löytyi hyvä paistopinta, js kanttarellikastikkeessa oli makua eli muutakin kuin kermaa. Lisäkkeenä ollut hernepyre ei ehkä sopinut tähän kokonaisuuteen. Lautasella oli jo varsin monta pehmeää komponenttia, joten hernepyreen sijaan jokin rapea tai kiinteämpi lisäke olisi voinut kokonaisuudessa toimia paremmin.

Sandwich oli sen sijaan mehevän kostea, makua ei uupunut ja lisäkkeetkin olivat jees. Tykkäsin!

Olimme todella täynnä, mutta tottakai meille maistui vielä jälkiruoka. Tyrnipannacotassa ja suklaa-kirskkkajälkiruoassa oli ainakin hillitympi annoskoko, mutta makua todella kivasti. Se, että kaikissa annoksissa oli kiitettävä määrä tuoreita raaka-aineita, myös jälkiruoissa, tekee tästä kokonaisuudesta varsin tasokkaan.

Kun olimme nauttineet tuhdit kolme ruokalajia, pääsimme vilkaisemaan takana olevaa keittiötä.Hämmästykseksemme keittiö oli yli kaksi kertaa ravintolasalin kokoinen. Tälle löytyy toki looginen selitys, sillä keittiössä valmistetaan joka päivä catering-tuotteita lukuisiin paikkoihin. Tässä keittiössä valmistuvat myös kaikki ravintolan tuotteet.

Hyvin syöneinä ja varsin tyytyväisinä lähdimme kotiin päin. House of Sandwiches tarjoaa parempaa ruokaa, kuin puitteet antavat ymmärtää. Myös sijainti on optimaalinen paikallisille asukkaille ja lounasasiakkaille.

Kehitettävää

Annoskoot olivat varsin runsaat, varsinkin niille, jotka syövät pitkän kaavan mukaan.
Ulkoapäin ravintola muistuttaa enemmänkin viihtyisää kahvilaa kuin ravintolaa.
Itse ehkä tiivistäisin menuta niin, että ravintolan päätuotteet, eli sänkkärit, tulisivat paremmin esille.

Kehuttavaa

Kortteliravintolaksi oikein tasokas – olisipa vastaava minunkin asuinalueellani.
Hintaluokka oli varsin kohtuullinen ja ruokaa oli lautasella niin, että isompikin nälkä lähtee.
Jokaisessa annoksessa oli varsin runsaasti tuoreita raaka-aineita, sesongin mukaiset kantarellitkin löytyivät.
Lähestyttävyys on kohdallaan, sopii niin lapsiperheille kuin työhaalareissa lounastaville.

0 vastausta

  1. Hofsin tuotteet ovat hyviä. Tervetuloa joskus testaamaan aitoja Tanskalaisia Smörrebrödejä. Putiikkimme Tanskalainen Voileipä Oy on sijainnut Töölön Cygnaeuksenkatu 5 vuodesta 1964. Kaikki valmistetaan omassa keittiössä perinteisillä tanskalaisilla resepteillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?