Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nopeaa kotiruokaa | Vege wrapit

Monilla tuntuu olevan se tilanne, ettei ole aikaa mihinkään ja aina on kiire. Tällöin yleensä ensimmäinen asia, josta tingitään on valitettavasti ruoanlaitto. Itse rakastan itsetehtyä maukasta kotiruokaa niin paljon, että mielestäni siihen kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa. Kotona tehdyn ruoan ei kuitenkaan aina tarvitse olla aikaa vievää tai hankalaa.

Wrapit eivät ole suomalaisessa arkiruoanlaitossa mikään uusi juttu, mutta minkäs sille mahtaa, että ne vain toimivat. Wrapit ovat siitä myös todella hyvä ateria, että voit todella käyttää kaappisi tyhjäksi kaikesta ylijäämästä tai avatuista säilykkeistä.  Jokaisella on omat täytesuosikkinsa, yksi laittaa avokadoa, toinen salsaa ja kolmas kaura fraichea. Tällä kertaa haluan nostaa esille kasviksia, joista saa upeita lisäkkeitä esimerkiksi juuri wrapeille.

Tylsiä vihanneksia vai loistavia lisäkkeitä?

Pikanttinen, raikas ja ehkä joskus kirpeäkin paprika on monipuolinen vihannes, vaikka sitä pidetään usein tylsänä. Nykyään kaupoista löytyy aika hyvä valikoima erilaisia paprikoita. Valkoinen suippopaprika on omaan makuuni mieto, mutta paahdettaessa siitä löytyy pieni tulisuus.

Parsakaali, liian tylsä? Oletko koskaan kokeillut leikata parsakaalin nuppuja irti, ryöpätä lyhyen aikaa ja sitten hyvä jäähdytys. Tällöin parsakaalin karvaus taittuu, mutta makua, rakennetta tai väriä ei ole menetetty. Käytän eri ruokiin parsakaalin varren ja parsakaalin nuput. Parsakaalin varsi ohuiksi suikaleiksi leikattuna antaa wokkiin uutta uskoa ja suikaleet säilyttävät aika hyvin rakenteensa kypsyessä.

Yksi suosikkiyrteistäni on rakuuna enkä voi ymmärtää, miksi niin harva Suomessa tuntee tämän loistavan yrtin. Kun pääset kertaalleen maistamaan hyvin tehtyä bearnaise-kastiketta, voi ääni kellossa muuttua. Perinteisen jäävuorisalaatin sijaan suosin yleensä pinaattia, rucolaa tai friseesalaattia, jotka antavat paljon enemmän makua.

Jos aikaa löytyy enemmän, voi myös tortillat valmistaa itse. Oletko koskaan kokeillut?

Paahdettua paprikalisäke

Tarvitset:
6 isoa suippopaprikaa
2rkl fenkolin siemeniä
1rkl aniksen siemeniä
suolaa, oliiviöljyä
kourallinen rakuunaa

Valmista näin:
Leikkaa paprikat krouveiksi suikaleiksi varoen, ettei sisältä siemenkota leviä. Paahda kuivalla pannulla väriä paprikoille ja lado ne kulhoon. Lopuksi paahda pannulla fenkolin ja aniksen siemeniä, kunnes niistä alkaa levitä hiukan tuoksua ja kaada paprikoiden päälle. Viimeistele oliiviöljyllä, suolalla sekä rakuunalla, sekoita ja maista.

Näiden wrappien sisään tuli paahdettujen paprikoiden lisäksi myös linssi-bolognesea, parsakaalia, paahdettua sipulia ja hiukan Poppamieheltä testiin saamaani hiidenhilloa. Viimeistely vielä valkosipulimajoneesilla ja pinaatilla ja ateria on valmis!

0 vastausta

  1. Rakuuna on kyllä suomalaisille tuttu, mutta se on tuttu vain rakuunaporkkanoista, jotka nostattavat sananakin monen niskavillat pystyyn, sillä ylikypsät porkkana ja makea rakuuna tekevät aika imelän makeansuolaisen makuyhdistelmän. Ja tuota epäkäytännöllistä yhdistelmää tulee löytäneeksi kerta toisensa jälkeen aina buffeteista ja muista 😀 Joten siksi rakuunaa ei haluta lähestyä.

    En kyllä tosin ymmärrä miten en oo ikinä onnistunut saamaan hyviä rakuunaporkkanoita missään, sillä uskon että nekin maistuvat hyvältä oikein valmistettuna!

    1. Moikka Jenni 🙂
      Rakuuna porkkanat on loistavan makuisia mutta hyvän lopputuloksen saaminen ei ole itsestään selvyys. Buffeessa varmaan viimeisenä löytää ne onnistuneimmat yksilöt mutta sen sijaan astetta hienommassa ravintolassa on hyvinkin mahdollista saada tasokkaita rakuuna porkkanoita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?