Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vegaaninen kananmunan korvaaja | Vegg

Valmistin tässä taannoin kotona kasvispihvejä, eri aineksia testaillen. Maukkaita tuli, mutta suurin haaste kasvispihveissä onkin rakenne. Jotta pihvit eivät levähtäisi tai murenisi paistaessa, käytetään niissä yleensä sidosaineena kanamunaa. Jos kuitenkin haluaa valmistaa kasvispihvit täysin vegesti, täytyy käyttää muita vaihtoehtoja. Vehnäjauhon gluteeni on yksi vaihtoehto, mutta kuin tilauksesta, sain käsiini blogin kautta myös aivan uuden vaihtoehdon, vegaanisen kananmunan korvaajan Veggin.

Vegg on kehitelty Egg-ravintolassa alunperin vegaanisia munakkaita varten. Nyt tuotteesta on kuitenkin tehty kaupoissa myytävä versio, jota voi käyttää kananmunan tavoin leivonnassa ja ruoanlaitossa. Veggin pääraaka-aineena on käytetty Jalotofua ja tuotteen ravintoarvokoostumuksessa on pyritty mahdollisimman lähelle aitoa kananmunaa. Vegg on tulossa myyntiin S-ryhmän kauppoihin lähipäivinä ja todennäköinen hinta on jotain 3-4€ välistä.

Alta löytyy resepti jossa siis käytän vegiä kokeillakseni sen ominaisuuksiaja ihan käytännössä.

Gluteenittomat ja vegaaniset kasvispihvit

Tarvitset:
3dl kypsiä linssejä (ruskeita linssejä)
1,5dl gluteenittomia jauhoja (esim. Urtekram kaurajauhot)
60ml Veggiä*
mauksi marmitea, suolaa
paistamiseen oliiviöljyä

Valmista näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota noin 20 minuuttia. Massasta kuuluu tulla todella tiukkaa, jotta kasvispihvit pysyvät paistaessa koossa. Kuumenna runsaasti oliiviöljyä pannulla ja nostele massasta pihvejä pannulle. Paista pihvejä niin kauan, kunnes niiden pinnassa on hyvä väri. Nauti esimerkiksi valkosipuli-kookosjogurtin kera.

Näiden pihvien valmistuksesta löytyy myös instavideo!

Kasvispihveihin muodostui kaunis väri aika vaivatta eikä massaan tarvinnut sekoittaa paprikaa tai curryä tuomaan väriä. Maullisesti marmite tuo näihin kasvispihveihin hyvän säväyksen, suosittelen kokeilemaan. Rakenne tuottaa useimmiten suuriakin haasteita gluteenittomissa ja vegaanisissa pihveissä, mutta tällä kertaa pihvit pysyivät hyvin kasassa Veggin avulla.

*Tuote saatu blogin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?