Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vegaaninen jäätelö | miten olisi ananas ja kookos?

Vegaanisten tuotteiden keskeinen kilpailu jatkuu kiivaasti. Vegaanisten jäätelöiden maailmassa oli alkuun nice cream eli jäädytetystä banaanista porattu massa. Sitten tuli kookosmaidosta ja hunajasta tehdyt versiot ja vähitellen teolliset valmistajat huomasivat markkinaraon.

Koska suosin lähiruokaa ja utelaisuudessa halusin kokeilla vegaanisia jäätelöitä, otin kokeiluun 3 Kaverin ananas-kookosjäätelön. Yksinäänkin jäätelö on todella hyvää, mutta kun tuoretta ananasta löytyi tarjouksesta, niin miksei tekisi yhdistellen  jotain kivaa jälkiruokaa. Itsessään ananas ja jäätelö kaipaavat jotain rakennetta tuovaa lisäkettä, joten leipaisin hiukan spelttikeksiä. Tämä spelttikeksi on paitsi oikein hyvää ja paahteisen makuista, mutta myös vegaanista kuten koko jälkiruokakin.

3kaverinjaatelo2

Vegaaninen jäätelövene 2:lle

Tarvitset:

1/2 ananas
1prk vegaanista 3 Kaverin ananas-kookosjäätelöä

200g spelttihiutaleita
50g ruokosokeria
100ml mantelimaitoa
50ml kookosöljyä
1g suolaa

Valmista näin:
Kuumenna mantelimaito ja lisää joukkoon öljy. Yhdistä nesteisiin speltti, sokeri, suola ja sekoita. Anna massan seistä 5 minuuttia ja levitä sitten ohuelti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna keksin jäähtyä hyvin, jolloin se rapeutuu entisestään.

Halkaise ananas ja koverra puolikas, toisen puolikkaan voi kelmuttaa ja nostaa kaappiin odottamaan myöhempää käyttöä. Kuutioi koverrettu hedelmäliha ja laita siivilään valumaan. Laita kuutiot ananaksen kuoreen ja nosta hetkeksi pakastimeen.

Ennen tarjoilua nosta ananas pakastimesta, pyöräytä päälle paketillinen jäätelöä ja murenna keksistä muutama ohut levy tuomaan rakennetta. Nauti jälkiruoka pian ettei se sula. Koska jälkkäri ei ole pieni, voi sen hyvin jakaa kaverin kanssa.

Jos vegaaninen jäätelö on näin hyvää jo nyt, niin millaisia innovaatioita tulee vastaan esimerkiksi vuoden päästä, jää nähtäväksi.

3kaverinjaatelo3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?