Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Varsiparsakaalipata – ruokaisa arkiruoka

varsiparsakaali valmistus
varsiparsakaali valmistus

Kesää kohden vihannes tarjonta kasvaa luonnottaman nopeasti mutta raakojen vihanneksien sijaan, olisi hyvä syödä keittojakin kesällä. Itseasiassa nestepitoinen ruoka näin yleisesti on ainakin oman vatsani kannalta varsin hyvä vaihtoehto ja usein ajatellaan ettei mitään keittoja tarvita, vaikka totuus olisi toinen.

Palkokasvia ja kaalia?

juuri nämä kaksi edellä mainittua ei ehkä ole helpoinmpia aineksia vatsan kannalta mutta kun kypsyys on sopiva ja nestettä on tarpeeksi, kyllä nekin menee. Itseasiassa, moni voisi kuvitella että söisin tätä keittoa kuumana vaikka itseasiassa haaleana se on juuri sopivaa ja erityisesti keskikesän iltojen hämärtyessä, tämä kruunaa puutarhassa olemisen. Halusin tähän keittoon äärimmäisen paljon makua mutten ehkä niin paljoa tulisuutta, joten tomaattipyreen lisäksi käytin lihalientä ja nams tomaatti smoothieta joka on siis tomaatti mehua suoraan tuoreista tomaateista. Pavut olivat tölkistä ja varsiparsakaali on kotimaista kun sitä kerran tähän vuodenaikaan saa.

Varsiparsakaalikeitto

1 pnt varsiparsakaalia
1tlk ruskeita papuja
4dl lihalientä
1plo nams tomaatti smoothieta
30g tomaattipyrettä
2rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Laita kattilaan öljy ja lisää tomaattipyre. Freesaa hetki ja lisää sitten pavut sekä varsiparsakaali. Freesaile hetki ja lisää tomaattimehu sekä lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja maista sitten suola ja kypsyys. Anna jäähtyä hiukan ja tarjoile ruokaisana ateriana esimerkiksi juureen leivotun leivän kera.

Jos varsiparsakaali kiinnostaa, voit haluta vilakista tämän piirakan tai nämä sushit.

Jos resepti olisi tarkoitus tarjota kasvisruokailialle niin korvaa lihaliemi sieni- tai kasvisleimellä. Tästä reseptistä on myös video, jonka voi katsoa Tuoreverkon some kanavista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?