Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vanha kunnon herkkusienipasta

Herkkusienipasta lienee useimmille todella tuttua kauraa, mutta voihan sitäkin tehdä muutamalla eri tavalla. Tämä resepti on yksi luottoresepteistäni silloin, kun kaivataan ruokaa heti kovaan nälkään. Herkkusienien tilalla tai lisäksi voisi toki käyttää melkeinpä mitä tahansa muutakin kaapista löytyvää vihannesta.

Parmesaani ja gruyer ovat loistavia juustoja pastan sekaan raastettavaksi. Myös Aito Cheddarin voimakkaaseen makuun olen tykästynyt ja sekin sopii pastaan erinomaisesti.

Käytän tässä pastassa valkoviinin lisäksi lientä sekä sitruunan mehua taittamaan runsasta juustoa ja hedelmäistä oliiviöljyä. Pidän ajatuksesta että samaa viiniä, jota käytän ruokaa valmistaessa, juon ruokailun yhteydessä. Näin tulee syvennyttyä viinin makuun ja olemukseen, muuttuuhan viinikin kuumennettaessa. Viinikään ei tässä ollut mitä tahansa valkoviiniä vaan Geyerhof Stockwerk, joka on astetta hapokkaampi valkoviini Itävallasta.

Herkkusieni on siitä mielenkiintoinen raaka-aine, ettei se oikein maistu miltään, jossei sitä paista ennen käyttöä. Tuore persilja on sen sijaan aika kitkerä raaka-aine, mutta se pehmenee huomattavasti, kun sen antaa hiukan lämmetä pastan joukossa. Kesällä saatava persilja on tietysti kaikkea muuta kuin kirkerä, vaan pikemminkin todella raikas ja pehmeän makuinen, mutta siitä on nyt loskan keskellä turha haaveilla.

herkkusienipasta

herkkusienipasta

Herkkusienipasta

Tarvitset:
8 isoa herkkusientä
1 salottisipuli
200 g fusillipastaa
2 dl valkoviiniä
2 dl raastettua Aito Cheddaria*
1 dl pastan keitinvettä tai lientä (minulla oli edellisen päivän kasvislientä)
suolaa, laadukasta oliiviöljyä
kourallinen tuoretta persiljaa
1/2 sitruunan mehu

Valmista näin:
Laita pasta kiehumaan isoon kattilaan ja lisää keitinveteen ripaus suolaa.

Leikkaa sienet ja sipulit pieneksi ja laita pannulle paistumaan, kunnes sienet alkavat vinkumaan. Lisää pannulle sitten valkoviiniä, lientä ja anna nesteen haihtua.

Pasta on todennäköisesti tässä vaiheessa tarpeeksi al dentea, joten siivilöi se ja lisää pannulle. Lisää juusto ja oliiviöljyä ja laske lämpöä. Sekoittele pastaa hetki. Viimeistele vastaleikatulla persiljalla ja sitruunalla.

Sitten onkin aika syödä. Halutessasi voit rouhaista pastan pinnalle vielä kierroksen pari mustapippuria myllystä.

Katso myös video, jolla kyseinen pasta valmistuu.

*Tuote saatu blogin kautta

Herkkusienipasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?