Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Valrhona ja suklaakeksit

Olin jokin aika sitten käymässä Teurastamolla suklaademossa ja sieltä lähti matkaan hiukan suklaata. Erityiskiitos kuuluu Santerille Gourmet Gruppenilta, jolta sain kutsun mukaan suklaatapahtumaan. Suklaatapahtumassa Luke Frost Valrhonalta teki suklaasta jos jonkinlaisia herkkuja ja esittelyssä oli joitain uutuustuotteitakin. Näissä demoissa on usein tosi hyviä juttuja ja reseptejä, mutta ne ovat kohdennettu ammattilaisille. Siksipä tänne sivuilleni piti keksiä jotain yksinkertaisempaa.

Sain demosta mukaani Valrhonan Itakuja 55 % kahdesti fermentoitua suklaata. Omaan makuuni kahdesti fermentoidussa suklaassa on astetta tavallista syvempi maku, mutta kahdesti fermentoitu ei monille välttämättä sano mitään. On hyvä muistaa, että kaikki suklaa fermentoidaan ainakin kerran, jotta maku kehittyy, ennen muita prosesseja. Tuplafermentointi on Valrhonan keksintö eikä tietääkseni käytössä vielä muilla suklaavalmistajilla. Kun ensimmäinen fermentointi perustuu kaakaopavusta löytyviin hiivoihin ja sokereihin, toinen fermentointi jatkaa prosessia hedelmien sokerien avulla. Itakuja-suklaassa fermentoinnissa on käytetty passiohedelmää.

Jos ammattikeittiösi kaipaa laatusuklaata, niin kannattaa olla yhteydessä Gourmet gruppeniin.

Tällä kertaa kun puhutaan laadukkaasta suklaasta, pitää leipomuksen mielestäni olla yksinkertainen, jotta suklaa pääsisi oikeuksiinsa. Pidän kekseistä, jotenka miksipä en leipoisi suklaakeksejä. Lähdin liikkeelle perusreseptillä, jota olen käyttänyt monet kerrat vuosien varrella. Omiin keksisuosikkeihini kuuluu valkosuklaa-karpalo ja kaurakeksitkin. Suklaakekseissä suklaan pitää omasta mielestäni olla hiukan hippumaisessa muodossa, jotta siinä on suutuntumaa.

Varmat suklaakeksit (9-12 keksiä)

Tarvitset:
50g voita
75g sokeria (reilu 1dl, ruokokide käy loistavasti)
110g vehnäjauhoja (vajaa 2dl, spelttivehnällä saa astetta maukkaamman lopputuloksen)
1 kananmuna (n.55g)
100g suklaata (n.2dl, Valrhonan Itakuja 55 %)*
2g leivinjauhetta tai ruokasoodaa (puolikas tl)
halutessa hiukan suolaa

Valmista näin:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna ja jatka vaahdotusta. Lisää sitten jauhot, suola sekä leivinjauhe. Massasta tulee aika paksua joten sekoittaminen onnistuu helpommin kapulalla tai lusikalla.

Riko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinan joukkoon. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Tee massasta suunnilleen ruokalusikan kokoisia nököjä pellille jättäen riittävästi etäisyyttä toisiinsa. Paista keksejä uunissa noin 10-15 minuuttia.

Anna keksien jäähtyä ennen nauttimista, jotta niistä tulee vielä astetta rapeampia. Huom. näiden keksien kuuluu olla keskeltä hiukan pehmoisia.

Tein tästäkin leipomiksesta instavideon, käy siis katsomassa!

Huomio! Kotikokitkin saa nykyään näitä ammattilaisille tarkotettuja aineksia Kortteli deliltä. Tunnen tämän nettikaupan ja bloggarit hyvin joten voin niitä suositella lämmöllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?