Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Uusi laatutuotesarja Paladin | Raikas vinegrette

Kaupallinen yhteistyö: Poppamies

Usein happaman maun merkitys arkiruoanlaitossa unohtuu. Kuitenkin hapan on osa täyteläistä makupalettia ja ilman sitä on vaikea saada tasapainoista ja syvää makua ruokaan. Yleensä viimeistelenkin aterian jollakin hapolla, sitruunan tai limen mehulla tai etikalla.

Suomessa käytetyin etikka on väkiviinaetikka ja se on omalla tavallaan poikkeuksellinen etikka johtuen runsaasta 10 % happopitoisuudestaan. Helpommin käytettävät etikat sisältävät happoa yleensä vain 5 % ja niissä on myös mukana jonkin verran sokereita.

Sain blogiyhteistyön kautta testiin Poppamiehen uuden tuoteperheen, Paladinin, etikoita ja balsamicoa. Tuoteperheestä löytyy mm. kiinnostava omenasiiderietikka, joka on yleisemmin käytettyjä viinietikoita miedompi ja sopii siksi hyvin ruoan viimeistelyyn. Pienenä vinkkinä, etikasta on paljon hyötyä myös leivonnassa. Pieni tippa etikkaa tai muuta happoa kerman joukossa saa sen vaahtoutumaan vatkatessa nopeammin 🙂

Tällä kertaa käytin Paladinin lasipulloon pakattua valkoviinietikkaa raikkaan minttu-piparjuurivinegreten valmistukseen. Salaatin lisäksi vinegrette sopii hyvin myös mm. lihan marinointiin tai pöytämausteeksi. Lasipullon voi pestä sitten, kun etikka on huvennut ja koska etiketti lähtee helposti irti, näen jo nyt kauniille pullolle paljon hyötykäyttöä.

[left]

Minttu-piparjuurivinegrette

Tarvitset:
1 pnt minttua
5 cm pala kotimaista piparjuurta
2 rkl Paladin valkoviinietikkaa*
2 rkl hunajaa
4-5 rkl oliiviöljyä

Valmista näin:
Leikkaa mintusta lehdet pieneksi ja laita kulhoon.

Notkista joukkoon hunaja ja etikka. Lisää öljy jatkuvasti sekoittaen.

Ja raikas vinegrette on valmis!

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?