Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helsinkiläistä lähiruokaa ja uunijäätelö

Vaikka suosinkin ruoassa itse valmistamista, on jäätelöä tehdessä melkeinpä pakko olla jäätelökone, jotta saadaan hyvä lopputulos. En tällä hetkellä omista jäätelökonetta, joten sen sijaan suosin jäätelöissä laadukkaita ja mielellään Suomessa käsityönä valmistettuja hyviä jäätelöitä. En pahastunut siis ollenkaan, kun sain yhteistyön merkeissä maisteluun 3 Kaverin Jäätelöä.

Olen jostain lukenut, etteivät pääkaupunkiseudulla asuvat tunne lähiruokaa yhtä hyvin kuin muualla Suomessa. Jos mietin omaa asuinseutuani, Vantaan ja Itä-Helsingin aluetta, löytyy sieltä kyllä tasokastakin lähiruokaa. Näistä yksi on 3 Kaverin Jäätelö, jonka tehdas sijaitsee Kontulassa.

Uunijaatelo5

Uunijaatelo1

Uunijaatelo2

3 Kaverin Jäätelö on suomalainen jäätelötehdas, joka valmistaa artesaanijäätelöitä, kotimaisia aineksia suosien. Ulkomaalaisista jäätelöistä samaan kategoriaan kuuluisi esimerkiksi Mövenpick ja Ben&Jerry’s.

3 Kaverin Jäätelö on hyvää ja maukasta jo ihan semmoisenaan, mutta halusin tehdä siitä jotain vielä juhlavampaa. Lapsena muistan saaneeni todella hyvää uunijäätelöä, joten miksipä en tekisi sitä nyt uudestaan.

3 Kaverin uunijäätelö

Tarvitset:
2 valkuaista
0,75dl sokeria
2rkl vettä

200g 3 Kaverin valdelma-valkosuklaajäätelöä
2-3rkl keksimurua, pähkinärouhetta tai puffattua kvinoaa
2-3rkl tuoreita tai pakastettuja marjoja

Valmista näin:
Aloita marengista. Laita kattilaan sokeri ja vesi. Keitä noin 4-5 minuuttia tai kunnes sokeri on noin 116-121 asteista. Vaahdota valkuaisia kulhossa kunnes ne alkavat muodostamaan hiukan kestävää vaahtoa. Jatka vaahdottamista mutta lisää ohuena nauhana kuumaa sokerilientä pienissä erissä. Kuuma sokeriliemi kypsentää valkuaiset, jolloin valkuaisen rakenne muuttuu vaahtokarkkimaisemmaksi. Kun kaikki sokeriliemi on lisätty, jatka vaahdottamista esimerkiksi kylmän veden yläpuolella, jotta vaahto jäähtyy. Siirrä jäähtynyt vaahto pussiin. Tätä kutsutaan myös italialaiseksi marengiksi.

Ripottele minipatojen tai pienten uunivuokien pohjalle marjoja, pyöräytä päälle jäätelöpallot ja ripottele vielä päälle puffattua kvinoaa tai keksimurua. Laita uuniin grillivastukset lämpeämään tai jos kotoa löytyy kaasupoltin, sekin hoitaa homman. Pursota jäätelöpallojen päälle marengista hattu ja paahda marengin pintaan väri, nosta uunista ja tarjoile välittömästi.

Herättääkö uunijäätelö hyviä muistoja? Mikä on sinun suosikkimakusi?

Uunijaatelo3

Uunijaatelo6

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?