Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tuliset lihapullat

Lihapullat ovat yksi sellaisista perusarkiruoista, joista itse pidän varsin paljon. Lihapullien kohdalla luovuus pääsee kukoistamaan sitten kinkun virittelyn. Jos minulla kaapissa on leipää, sitä on helppo lisätä esimerkiksi lihapullamassaan. Tyypillisesti lihapullamassaa varten turvotetaan korppujauhoja, mutta miksi pitäisi käyttää korppujauhoja, kun ihan tavallinen leipäkin saatika limppukin käy. Limpulla on oma makunsa, joka antaa hauskan lisän tälle ruualle. Useimmat käyttävät myös kanamunia lihapullamassassa mutta tämä massa ei niitä kaivannut.

Ajvar-kastike lienee monille tuttu ja kysehän on paprikatahnasta, jota käytetään runsaasti mm. itänaapurissa ja Lähi-idässä. Itse käytän Euro-Easten maahantuomaa ajvar-kastiketta.

Koska kaipasin lihapulliin tällä kertaa pientä poltetta ja kunnolla makua, lisäsin lihapullamassaan myös Poppamiehen tulista grillimaustetta. Toki pelkkä chilijauhekin kävisi, mutta grillimausteesta tulee samalla muitakin hyviä makuja. Punaviinisuolaa sain pullollisen työkuvioista ja sekin tuo oman pienen hauskuutensa makuihin, samoin kuin loistava ruokajuoma, Cabernet Sauvignon by Charles Smith.

lihapullat

[left]

Mausteiset lihapullat

Tarvitset:
400 g naudan tai karitsan jauhelihaa
3 viipaletta Maalahden Limppua*
1 prk ajvar-kastiketta*
1 rkl Poppamiehen tulista grillimaustetta*
1/2 rkl punaviinisuolaa
3-4 rkl hyvää oliiviöljyä

Valmista näin:
Laita kulhoon jauheliha ja revi päälle limppuviipaleet. Lisää joukkoon ajvar ja punaviinisuola ja sekoita hyvin massaksi.

Laita kuumaan pataan oliiviöljyä. Muotoile käsin lihapullamassasta palloja ja laita paistumaan pataan. Ripottele vielä päälle Poppamiehen grillimaustetta. Paista, kunnes lihapullissa on selkeä väri toisella puolella ja käännä. Laske lämpöä ja laita kansi päälle. Lihapullat valmistuvat padassa ja niistä tulee äärimmäisen pehmeitä – ja tulisia.

Tässä video, jolla valmistan nämä lihapullat.

Vihannespaistos salsalla

Tarvitset:
2 punaista paprikaa
1/2 kesäkurpitsaa
1 maissi
1 keltasipuli
1 dl salsaa
2-3 rkl hyvää oliiivöljyä
suolaa

Valmista näin:
Leikkaa paprika, kesäkurpitsa ja keltasipuli kuutioiksi. Leikkaa maissista jyvät irti. Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää siihen paistumaan vähitellen kaikki muut ainekset, paitsi salsa. Kun vihannekset ovat saaneet hiukan väriä, lisää joukkoon salsa, ripaus suolaa ja sekoittele.

Tarjoile tämä vihannespaistos helppona lisäkkeenä lihapullille. Viimeistele esimerkiksi persiljalla, jos kaipaat esteettisyyttä.

*Tuotteet saatu blogin kautta

[/left]

[right]

lihapullat

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?