Pidän perunoista paljon! Yleensä keitän kerralla koko kilon perunoita, jotta niitä voi paistaa tai muuten valmistaa suht nopeasti pitkin viikkoa mikäli aika on kortilla. Tällä kertaa paistetut perunat saavat seurakseen tomaattipyrettä ja lehtikaalia, sekä suolapähkinämurua rapeaksi kruunuksi.
Paistetut perunat käyvät hyvin lisäkkeestä tai naposteltavasta. Tämän lisäkkeen vahvuus on se, että saat hyödynnettyä loppuun avattuja tomaattipyreitä ja keitettyjä perunoita. Näin ei tarvitse joka kerta ruokaa laittaessa lähteä alusta liikkeelle ja ruokahävikin määräkin pienenee.
Tomaattiset perunanpuolikkaat
Tarvitset:
7-8 keitettyä perunaa
1prk tomaattipyrettä
2 lehtikaalin lehteä
suolapähkinämurua
öljyä
Valmista näin:
Halkaise keitetyt perunat puoliksi. Paista pannulla öljyssä perunan puolikkaat ja käännä kerran.
Yhdistä tomaattipyre ja todella pieneksi leikattu lehtikaali. Annostele lehtikaali-tomaattiseosta perunanpuolikkaiden päälle ja ripottele pinnalle murskattuja suolapähkinöitä.
Nosta koko pannu uuniin hetkeksi ja paahda 200 asteessa kunnes ovat pinnasta kauniin värisiä. Suolaakaan ei tarvitse lisätä kun suolapähkinämurusta ja tomaattipyreestä tulee aika hyvin makua ja tietysti suolaa.