Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tomaattipasta | mausteinen arrabiatta

Välillä tulee sellainen fiilis, että kaipaa nostalgista ruokaa. Arrabiatta pasta on yksi lapsuuteni suosikeista, erityisesti hyvin tulisena. Arrabiatta tarkoittaa italiaksi vihaista, mistä nimi mahdollisesti tulee, mutta onneksi pastan syöminen ei vaadi semmoista mielentilaa. Työskentelin myös joskus ravintola Vapianossa, jossa arrabiatta oli varsin suosittu annos.

Täysjyväpasta voi olla joidenkin makuun haasteellista, voimakkaasta mausta johtuen. Olen kuitenkin todennut, että tomaattikastike taittaa hyvin täysjyväpastan voimakkuutta, esimerkiksi kermaisen kastikkeen sijaan.

Tyypillisesti pastan päälle kuuluu raastettu parmesaanijuusto, mutta tällä kertaa laitoinkin parmesaanin pastan kanssa tarjoamani yrttisalaatin joukkoon.

Pastat ja risotot teen teflonpannun sijaan ehdottomasti pinnoittamattomassa pannussa, koska en halua että teflonia tulisi ruokavaliooni niin suuria määriä. Tästä tehtävästä suoriutuu hyvin esimerkiksi pinnoittamaton Swiss Diamondin pannu.

tomaattipasta1

Arrabiatta  henkinen tomaattipasta

Tarvitset:
200g täysjyväpastaa (SunSpelt)
1tlk tomaatti murskaa
1rkl tomaattipyrettä
1 sipuli ja sen varsi (tuoresipuli)
1 valkosipuli
1rkl chilisosetta ja halutessa tuoretta chiliä pieneksi viipaloituna
suolaa, oliiviöljyä

Valmista näin:

Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sipulin varsi todella ohuiksi suikaleiksi ja säästä se valmiin pastan koristeluun.

Laita isoon kattilaan kiehumaan reilusti vettä jossa keität pastan. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja suola ja keitä kunnes pasta on al dente. Mutta ennen kuin pasta on valmista, tee tomaatti kastike.

Kuumenna oliiviöljyä laakeassa pinnoittamattomassa pannussa ja lisää sipuli. Freesaa muutama minuutti ja lisää joukkoon tomaattipyre ja chilisose. Lisää pannulle myös tomaattimurska, al dente pasta, suolaa ja sekoita hyvin.
Pasta on valmista eli saa syödä!

tomaattipasta4

Parmesaani salaatti 

Tarvitset:
50g pala parmesaania
5 kirsikkatomaattia
1/2pnt basilikaa
1rkl seesaminsiemeniä
2-3 rkl korkealuokkaista oliiviöljyä

Valmista näin:
Raasta parmesaani ja lohkoa kirsikkatomaatit. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja tarjoile pastan lisäkkeenä.

tomaattipasta3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?