Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tikkurilan lounaspaikat

*Tekstissä voi olla muutama raju kirjoitusvirhe 🙂

Veikkaan että suurinosa ”ulkona” syömisestä tapahtuu juurikin lounas aikaan ja tämän pohjalta syntyy jokin pohja käsitys millaisista ravintoloista pitää. Suomi on siitä harvinainen maa että täällä on harvinaisen hyvä lounasetu, joka tavallaan syö ravintoloiden katetta, mutta antaa ruokailialle ehkä hiukan epärealistisen tasokkaan hinta-laatu suhteen. Nämä ovat siis omia ajatuksiani, mutta itse aiheeseen, joka on Tikkurilan lounastarjonta. Tikkurilan lähettyvillä on varsin runsaasti työpaikkoja, jonka pohjalta voi helposti päätellä, että lounas ruokailioitakin on runsaasti. Tältä pohjalta halusin heittää keskustelun aluilleen Vantaan puskaradio ryhmässä, jonka pohjalta saan selville alueen ”suosikit”. Tietenkin suosituksia tuli lentokentän läheisyydestä asti, mutta jotta juttu olisi relevantti otin tähän niitä paikkoja, jotka olisivat lähellä Tikkurilan keskustaa.

Lounaan hinta? Tässä jutussa olevien paikkojen lounas on noin. 10€ luokkaa ja se löytyy paikan osoitteen vierestä. Menin ja otin kuvat jokaisesta paikasta ja matka jatkui seuraavaan paikkaan, eli minulla ei ollut kaupallisia kytköksiä ravintoloihin tämän jutun kohdalla. Tästä johtuen en voi sanoa ruuan mausta juurikan mutta enemmänkin voin kertoa fiiliksestä ja siitä mitä henkilö kuntaa osaa kertoa. Yritin kysyä useimmista paikoista sousituinta lounas annosta, mutta vastauksia sain vaihtelevalla menestyksellä. Tässä olisi Vantaan puskaradion mukaan suosituinmat lounaspaikat Tikkurilassa, olkaa hyvä:

Pizza Express & grill house (Pyrolavägen 38, 01300 Vanda) hinta 10€
Luulen että täällä on kaikista laajin buffee koko Tikkurilassa, mutta sijainti ei ole kuitenkaan aivan paras mahdollinen. Samoin parkkipaikan löytäminen voi tuottaa tuottaa tuskaa, nimittäin tikkurilassa on harvinaisen kehnosti ilmaisia parkkipaikkoja. Täällä näytti olevan kakkua lounaan jälkiruokana ja salaattipöydästäkään ei tuntunut juhlallisuutta puuttuvan. Ehkä tämä on tapa houkutella lounas käviöitä hiukan kauempaakin.

Oklahoma (Tikkuraitti 15, 01300 Vantaa) hinta 10,70€
Aiemmasta poiketen, täällä tarjonta näytti olevan huomattavasti hillitympi mutta selkeästi panostus oli kohdistettu suppeampaan tarjontaan. Kotimaisien raaka-aineiden määrä näytti olevan äärimmäisen korkea samoin kun lounastilan siisteys. Tarjoilia kertoi suosituinman lounasruuan olevan uunilohi, joka tarkoittaa lähes poikkeuksetta kiireistä päivää. Täällä saa lounaalla myös lautasannoksia mutta ne ovat muutaman euron kalliimpia.

sushilounge (Ratakuja 1, 01300 Vantaa) hinta alk 10€
Tämä mahdollisesti ainoa paikka, jossa saa lounasta vain annoksena. Sushi on ainakin omasta mielestäni niin herkkä tuote ettei se kovin helposti pysy hyvänä buffeessa. Jos kaipaat premium sushia, tämä tikkurilan kovatasoisin paikka siihen. Pidin myös korkeasta katosta joka antoi ilmaa ja teki istukelusta mukavaa. Jos pidät rauhallisuudesta lounashetkelläsi niin tämä on valintasi.

Grande parilla (Ratatie 11, 01300 Vantaa) Hinta 11,90€
Dixit ostoskeskus on tavallaan buffee ruokailun luvattu keidas. Tämä paikka erottuu grillipainotteisemmalla teemalla. Vaikka satuin tänne kovimman ruuhkan aikaan ja lounaspöytää täydennettiin todella tiuhaan tahtiin. Tämä kertoo siitä että buffeen laatu pysyi kohtalaisena vaikka ruokaa meneekin paljon. Vahvuutena lienee buffeen laajuus mutta myös sijainti.

Zilla (Kielotie, 01300 Vantaa) hinta 10,70€
Pizzaa tuntui saavan ainakin kolmesta eri paikasta lounaalla, mutta täällä se on mahdollisesti koko Tikkurilan kärkikastia. Nimittäin pizzataikina on hapanjuuri pohjainen tehden siitä todella kuohkean. Samoin lounaspöydän salaateissa löytyi muutama poikkeuksellinen asia, kuten talossa tehtyä sienisalaattia ja perunasalaattia. Tämänkin paikan kohdalla korostuu sama kaava, syrjäisemmällä sijainnilla lounastuotteen laatu näyttäisi olevan korkeampi. Tyylillisesti, sanoisin tätä ehkä moderniksi hipsteri paikaksi, joka ei ainakaan minun mittarilla ole huono asia.

Puistonkulma (Talkootie 4, 01350 Vantaa) hinta 8,90€
Jos mummolaan kaipaa niin tässä paikassa olisi suora askel 80 luvulle. Tila, sisustusta myöten on siltä aikakaudelta. Ruokatuotteessa saa niin klassisia viboja, että se voi aiheuttaa pienen ”aikamatkan. Myös henkilökunnan perinteinen asiakaspalvelu henki sai ainakin minulle hymyn huulille. Muutaman sanan vaihtoi tarjoilia ja selvisi että leipä on päivittäin tuoretta niinkuin talossa leivottu pullakin. Viikon suosituin päivä on keskiviikko, silloin saa leikkelettä, joka nuijitaan ja leivitetään vanhanliiton mukaan. ”Lautasenkokoisesta leikkeestä ei jää edes haalarihessulle nälkä ” – kokki kuittasi

Hao king (Kauppakeskus DIXI, Ratatie, 01300 Vantaa) hinta 12,80€
Monet kavereistani on kehunut tätä massiivista kinkki buffeeta ja olihan se hieno. Salaattia, sushia ja kinkkiruokaa tuntui olevan niin monia erillaisia, että en pysynyt edes laskemaan kaikkia. Yllätyin positiivisesti kuinka kohteliasta henkilökunta oli kun tulin nappaamaan muutaman kuvan. Ihan kaikilla ei oltu yhtä suopeita. Näkisin että täällä erityisesti isot porukat ja perheet löytävät kaikki jotain makuunsa sopivaa.

Lysti (Vernissakatu 3, 01300 Vantaa) hinta 10,20€
Jos linjasto ruokala voi olla moderni, niin tämä oli juuri sitä. Täällä näytti olevan perinteisiä ruokia mutta hyvin korkealla omavalmistusasteella. Tämänkin paikan kohdalla pulla ja leipä oli talossa tehtyä. Buffeen esillepano oli selkeästi harkitumpi ja tavallaan decoorikin antoi hyvän fiiliksen. Sanoisin että mukavuuden haluiselle lounastajalle oiva vaihtoehto. Täällä suosituinpiin lounasannoksiin kuuluu lasagne ja kaalilaatikko. Lienee siis selvä että niissä on jokin speciaali resepti.

Dylan (Väritehtaankatu 8, 01300 Vantaa) hinta 10,70€
Muistelen että tämä konsepti oli tunnettu huippu laajasta salaattipöydästään, olihan se täälläkin mielikuvansa mukainen. Laaja avokeittiö joka oli oikeasti puhdas kertoi paljon minkälaiset standartit täällä mahtaa olla. Samoin näkymä tästä kolmannesta kerroksesta on omaa luokkaansa. Kokki ohimennen kertoi että tämän paikan suosituin annos on kievinkana, enkä yhtään epäile.

Bistro liekki (Vernissakatu 4, 01300 Vantaa) hinta 10€
Tämän paikan löytäminen voi olla haasteelista mutta se löytyy aivan heurekaan menevän sillan vierestä. Lounastuote on perinteisen ja välimerellisen välimaastoa. Tämäkin ravintola saa pisteet loistavasta näkymästä ja korkeista ikkunoista. Pidin myös siitä että täällä on selkeästi pöytä jossa voi maustaa ruokaansa lisää. Lihapullat ovat kuulemma täällä äärimmäisen suosittu ja kova juttu.

Mama Mozza (Kielotie 6, 01300 Vantaa) hinta 10,90€
Välimerellisemmäksi ei enää voisi buffee mennä. Laaja ja värikäs salaattipöytäp piti sisälläään vaikka mitä ja sen päälle vielä pizzaa ja tuttuja fritti tuotteita. Näytti myös siltä että pääruuat tulevat lautasella, joka tarkoittaa että niiden laatu on priimaa vaikka olisi lounaan ensimmäinen tai viimeinen asiakas.

Mikä näistä oli oma suosikkini?
Koska en arvioi näissä makua vaan pikemminkin fiilistä ja henkilökunnan viihtymistä omassa työssään, oli Puistonkulma ehkä kaikista sympaattisin. Saihan se myös suurimma määrän tykkäyksiä kyselyssäni. Toki, yksikään näistä paikoista ei ollut huono ja se voi johtua kovasta kilpailusta.

Miten muut paikat? Yllä olevien paikkojen kiertämiseen meni kaksi päivää ja itse ainakin uskon että n. 10 paikkaa riittää. Toki pienellä reviirin laajentamisella olisi tässä mukana myös lukuisia muita vaihtoehtoja mutta ehkä se olisi toisen kertomuksen arvoinen. Kerro toki kommenttkentässä oma suosikkisi!

Matkalla eri kuppiloihin nappasin kadulta kuvia ravintoloista, jotka sattuivat reitilleni, eli valinnanvaraa olisi ollut vieläkin enemmän.

Tämän tarinan sinulle raapaisi kokki joka hurahti blogin pitämiseen 🙂

0 vastausta

 1. Ruuan mausta ei voi sanoa juuri mitään koska ei kaupallista yhteistyötä kertoo olennaisimman tästä ”blogista”. Eli jos ette niin en kehu teitä 😂🤣

  1. Moikka Riku,
   Tämän jutun tarkoitus on olla käytännössä neutraali ja tuoda paikat esille ja hiukan niiden fiilistä.
   Yleisesti, pitäisi syödä useita kertoja samassa paikassa että voisi konkreettisesti sanoa jotain niiden tasosta.
   Minusta jotenkin tuntuu että sinulla joku fiksaatio minua vastaan?

 2. Rikulta haluaisin kysyä; oletko jossain ravintolassa töissä/omistaja ja katkeroiduit kun ei testattu ja kuvattu kyseistä ravintolaa (jolloin saanut ilmaista mainosta? 🤔 (miettii näiden blogien lukija)

  1. Olen miettiny tuota samaa mutta siis häneltä aikaa usein vastaavan tyyppisiä kommentteja.
   Yleensä ne joilta tulee tämmösiä kommentteja eivät uskalla olla esillä omalla nimellään.

 3. Blablabla taisi jäädä mainitsematta, kiinnostava ruokalista muistaa myös kasvissyöjää, välillä jopa vegaania

  1. useinmissa paikoissa oli vegaanillekkin vaihtoehto. Esimerkkinä dylanilla se löytyy suoraan keittiön kulmilta.
   Luulen että niin yleistä on kasvisruuan kysyntä että sitä saa kun uskaltaaa pyytää/ kysyä. Jäi tästä jutusta n. 30 muutakin paikkaa pois ja silti oli aikamoinen duuni kiertää nämä kaikki 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?