Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Thursday tips – arkiruokaniksejä

Tervehdys täältä Alexin keittiöstä! Kuten blogini aikaisemmista postauksista on voinut päätellä, syön paljon kasvisruokaa. En kuitenkaan ole täyspäiväinen kasvissyöjä, vaan silloin kun tekee mieli lihaa, syön lihaa. Pääasiassa teen kasvisvoittoista ruokaa siksi, että siitä tulee energinen ja virkeä olo pitkäksi aikaa, ja se sopii kukkarollenikin paremmin.

Nyt tammikuussa moni tuntuu vaihtaneen (ainakin hetkellisesti) kasvisruokaan. Jos kaipaat ideoita maistuvaan ja monipuoliseen kasvisruokaan, tässä muutama yksinkertainen mutta hyväksi havaitsemani niksi:

Enemmän makua
Mausteilla saa ihmeitä aikaan yksinkertaisessakin annoksessa. Erilaisista ruokakulttuureista voi myös hakea inspiraatiota makumaailman piristämiseen. Viimeaikoina olen saanut paljon ideoita aasialaisesta ruoasta, sillä mausteisuus ja tulisuus lämmittävät talvella mukavasti.

Enemmän vaihtelua
Teen usein samalle aterialle muutamia erilaisia komponentteja ja lisäkkeitä. Syy on se, että kun lautaselta löytyy sekä pehmeitä että rapeita, ja niin lämpimiä kuin kylmiäkin juttuja, erilaiset maut tulevat paremmin esille ja mielenkiinto pysyy yllä.

Vähemmän työtä
Kun tekee kerralla enemmän muutamaa sorttia, niin seuraavallekin päivälle jää ruokaa eikä kaikkea tarvitse aloittaa alusta.

Tässä kolme esimerkkiä varsin arkisesta kasvisruoasta:

arkiruokaa_19012016_4
Kikherene-porkkanapaistosta, hirssiä, paahdettua parsakaalia, kimchiä, hummusta sekä omena-sumakkisotkua

arkiruokaa_28012016_11
Tulista papu-rusinakastiketta ja ruskeaa riisiä, korianterijugurttia sekä kukkakaali-zuccinisalaattia

arkiruokaa_19012016_6
Hummusta, kimchiä, papu-pinaattisoosia ja taboulehin jämät chapatileivällä

Toivottavasti vinkeistäni on apua!

PS. Huikkaa, jos kaipaat ohjeita jostakin kuvien annoksista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?