Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

taatelibaklavat | helppoa arki leivontaa

Kaupallinen yhteistyö: Sevan

helpot baklavat

Lähi-idän ruokakulttuuri kokee nyt positiivista nostetta. Yksi omista suosikeistani on makeat ja rapeat baklava-leivokset. Tällä kertaa leivoksen makeus syntyy taatelisiirapista. Kun törmäsin taatelisiirappiin, kokeilin sitä ensin aamupalassa, mikä osoittautuu varsin onnistuneeksi valinnaksi. Taatelisiirappi kuitenkin houkutteli leipomaan, ja baklavan joukossa taatelin makeus todella pääsee oikeuksiinsa. Sain ammattimessuilta mukaani paketin tuoretta filotaikinaa, ja heti kotiin päästyäni käärin hihat ja laitoin baklavaa tulemaan. Olen tehnyt baklavaa joskus aiemminkin, mutta tämä resepti on ehkä vielä yksinkertaisempi. Tein tästä myös videon, joka löytyy reseptin alta 🙂

Pähkinärouhe vai mantelit? Vaikka ehkä perinteisimmissä baklava-resepteissä käytetään pähkinöitä, on manteli allergiaystävällisempi. Oma suosikkini on kyllä pistaasipähkinä, mutta niiden saatavuus hinnasta puhumattakaan on niin päätä huimaava, että päädyin taas mantelirouheeseen.

Yleensä baklavaan laitetaan gheetä, tai joissakin tapauksissa myös kasvirasvaa. Pidän kuitenkin voista niin paljon, että suosin sitä huomattavasti miedomman gheen sijaan. Voi sisältää heraa, joka paahtuessaan muodostaa omanlaisensa maun, kun taas gheessä hera on poistettu. Tästä johtuu selkeä makuero.

[left]

Taatelibaklavat

Tarvitset:
1 pkt Sevanin filotaikinaa*
300 g pähkinärouhetta tai manteleita
4 rkl kanelia
250 g voita
1 dl hunaja
1 dl Sevanin taatelisiirappia*
1 sitruunanmehu

Valmista näin:
Sulata kattilassa voi. Vuoraa leivinpaperilla syvä uunipelti ja levitä yksi filotaikina pellin pohjalle. Sipaise päälle hiukan voita. Laita seuraava taikinalevy ja taas sipaise voita. Laita vielä kolmas taikinalevy, jonka päälle myös voita, mutta lisää tässä kohtaa myös hiukan pähkinärouhetta sekä jauhettua kanelia. Toista samaa kunnes olet saanut kaikki filotaikinalevyt käytettyä. Tässä vaiheessa pitäisi kaikki pähkinrouhe kuin kanelikin olla käytetty.

Leikkaa levyistä haluamasi muotoisia paloja ja paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Kun bakavat kypsyvät uunissa, laita kattilaan hunajaa, taatelisiirappia ja sitruunan mehua. Kiehauta ja nosta lämmöltä. Kun tulikuumat baklavat tulevat uunista, kaada niiden päälle ohuena nauhana lämmin siirappi.

Anna baklavoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja sitten ne ovatkin valmiita tarjottavaksi. Tämän tyyppisen baklavan seuraksi sopii loistavasti vaniljajäätelö tai tuoreet hedelmätkin.

*Tuotteet saatu blogiyhteistyössä Sevanilta

[/left]

[right]

taatelibaklava

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?