Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Supper Fest ja Bocuse d’Or esikarsinnat

Parin vuoden välein järjestetään maailmanlaajuinen kokkikilpailu nimeltä Bocuse d’Or. Tätä maailman arvostetuinta alan kilpailua on pidetty vuodesta 1987 ja seuraavat kisat tulevat olemaan Torinossa vuonna 2018. Suomen paras sijoitus kilpailussa on ollut tähän mennessä Matti Jämsenillä 4. sijoituksella. Suomellakin tulee olemaan edustus kilpailussa jo 14. kerran, mutta edustajat täytyy ensin luonnollisestikin valita esikarsinnalla. Tänä vuonna Suomen kisaedustajan titteliä havittelevat Finnjävelin keittiömestari Ismo Sipeläinen, Brasserie l’amourin keittiömestari Benjamin Frostell sekä ravintoloitsija, ravintola Finnjävelin keittiöpäällikkö Tommi Tuominen.

Maailman kovimman kokin tittelistä kilpaileminen kuulostaa ainakin näin alan ihmisen korvaan todella glamourilta, mutta totuus on se, että kisaajat uhraavat suorituksensa hiomiseen paljon aikaa ja vaivaa. Mistään helposta kilpailusta ei siis suinkaan ole kyse. Kisoja edeltää harjoituskausi, jolloin kisa-annosta suunnitellaan ja kehitetään huippuunsa. Kilpailuun osallistuminen on uran kannalta valtava mahdollisuus, sillä se avaa usein monia ovia.

Arabianrannassa tapahtuu

Jos haluat virittäytyä kisatunnelmaan tai muuten vain tulla seuraamaan, kannattaa laittaa kalenteriin marraskuun Supper Fest -tapahtuma Helsingissä, jossa ruoka ja taide kohtaavat. Muun ohjelman muassa järjestetään myös Suomen Bocuse d’Or karsintakilpailu. Syyskuun alusta lähtien Iittala Store Esplanadilla ja Iittala & Arabia Design Centre Storessa Helsingissä on jaossa karsintakilpailuun 250 kappaletta ilmaislippuja. Yleensä luullaan ettei tämmöisiin tilaisuuksiin ole kaikilla asiaa mutta oikeastaan ennestään ei tarvitse tuntea ketään, riittää että ymmärtää ruuan päälle.

Supper Fest -tapahtuma järjestetään Fiskars Campuksessa, joka on samassa talossa kuin Iittala & Arabia Design Center. Paikka sijaitsee 6T ratikan kulkulinjan läheisyydessä eli Arabianrannassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?