Hyvää ystävänpäivää! Täällä sunnuntai on kulunut rauhallisesti hyvästä ruoasta ja rennosta oloilusta nauttien.
Ajattelin pikaisesti vinkata, että arkisistakin ruoista voi tehdä helposti edustuskelpoisia, esimerkiksi vaihtamalla tutut raaka-aineet tuntemattomampiin tai leikittelemällä uusilla mauilla. Kerman sijaan voi kokeilla vaikkapa mascarponea tai helposti sulavaa juustoa. Rypsiöljyn voi taas vaihteeksi korvata oliiviöljyllä tai eksoottisemmalla seesamöljyllä.
Klassinen juustopasta paprikalla, rucolalla ja parmesaanilla. Mozzarellan sijaan kastikkeeseen tuli kuitenkin laadukasta sinihomejuustoa.
Kukkakaalicurrya riisillä ja kaalisalaatilla. Perinteisen valkoisen basmatiriisin sijaan käytössä oli kuitenkin täysjyväriisi. kasvisliemen asemasta käytin paahdetuista punajuurista tehtyä lientä jolloin riisistä tuli hiukan punertavaa.