Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Spagettikurpitsa-kvinoapuuroa

Sunnuntaipäivä, vapaapäivä, isänpäivä. Monta hyvää syytä herkutella siis. Käyttöä piti keksiä ainakin spagettikurpitsalle ja edellisenä päivänä keitetylle kvinoalle, mitähän niistä saisi aikaiseksi. Kasvispihvit on tullut tehtyä muutamaan otteeseen, niin pitihän sitä tehdä jotain muuta, siis vaikka puuroa.

Puuron paksuuden ja rakenteen pitäisi olla jotain risoton suuntaista. Ei liian pehmeää, puurossa käytettyyn nesteeseen pitää irrota tärkkelystä ja makua pitäisi olla runsaasti. Spagettikurpitsa on ainakin oman kokemuksen mukaan kurpitsoista kovin ja vaikein halkaista, mutta tässä voi olla myös kyse yksilöstä.

Uunissa paahdettu spagettikurpitsa

1 spagettikurpitsa
2rkl öljyä
suolaa

  1. Halkaise kurpitsa pituussuunnassa, tee sisältöön muutama pieni viilto, ripottele päälle suola ja öljy.
  2. Laita kurpitsat paahtumaan uuniin 200 asteeseen 45 – 60 minuutiksi, riippuen kurpitsan koosta ja uunin tehosta.
  3. Säilytä paahdettu kurpitsa kylmässä (sen säilyvyys on noin kolme päivää, jonka jälkeen se voi alkaa tuoksua).
  4. Valmiiksi paahdetusta kurpitsasta syntyy helposti vaikka salaatti ja sillä voi tuoda vaihtelevuutta esim. leipätaikinaan tai risottopohjaan.

Spagettikurpitsa-kvinoapuuro

1/2 spagettikurpitsan sisus ilman siemeniä
200g keitettyä kvinoaa
2dl mantelimaitoa
suolaa
mausta halutessa raastetulla sitruksen kuorella, kanelilla tai vaniljalla

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen jatkuvasti sekoittaen, jotta tärkkelystä irtoaisi mahdollisimman paljon.
  2. Kun puuro on sopivan paksuista, tarkista maku ja tarjoile.

Tälle puurolle tuli seuraksi paistettua banaania, basilikan siemeniä ja muutama viipale tuoretta hapanta omenaa. Kurpitsan koverretut kuoret toimivat samalla puuron tarjoiluastioina ja siemenet säästettiin myöhemmäksi siemennäkkärin taikinaa varten.

Viikonloppuisin pyrin tyhjentämään jääkaappia menneen viikon tavaroista ja siten pöytään eksyi kurpitsapuuron lisäksi jos jonkinlaista kippoa ja kuppia.

shiitake keitto

shiitake keitto

Jääkaappia tonkiessa löytyy mitä yllävimpiä asioita: guacamolea, paistettua banaania, ainekset ruokaisaan misokeittoon, marjoja, lehtikaalia ja alkuviikosta leivottua leipää.

puuro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?