Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Paahdetut ruusukaalit uunissa

Tällä kertaan haastan monien inhokkivihanneksen, eli ruusukaalin. Ruusukaali ei ole ehkä helpoimmasta päästä, mutta oikein valmistettuna se voi muuttaa käsityksesi koko kaalista.

Ruusukaali on varsinkin kesäisin raikkaan makuinen ja yksitellen irroteltuna lehdetkin voidaan nauttia raakana. Tähän ei kuitenkaan minulla riitä kärsivällisyys, joten valmistin jotain simppeliä mutta hyvää. Kun ruusukaalit paahtaa uunissa hyvien makujen kanssa, niistä pääsevät parhaat puolet esiin. Ne maistuvat hyvin lämpiminä suoraan uunista, mutta sopivat erityisen hyvin myös kylmänä lisukkeena vaikkapa salaatin seassa.

Tämäkin resepti syntyy muutamallla aineksella, joten laadukkaan oliiviöljyn kuten Terra Cretan merkitys korostuu jälleen.

[left]

Paahdetut ruusukaalit

Tarvitset:
400 g ruusukaaleja
4-5 rkl Terra Creta luomu oliiviöljyä
2-3 rkl chilikastiketta
suolaa

Valmista näin:
Leikkaa ruusukaaleista ensin kanta pois ja lohko ne sitten neljään osaan. Nosta lohkot uunivuokaan tai uunipellille, pirskottele päälle oliiviöljyä, chilikastiketta sekä ripaus suolaa ja sekoita. Paahda uunissa 180-200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes ruusukaalien pinta on selkeästi paahtunut.

Anna jäähtyä ja tarjoile osana ateriaa.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

paahdetut ruusukaalit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?