Yhteistyössä: The German National Tourist Board
[left]
Nyt on takana viikon reissu paahteisen kuumassa Saksassa, jossa kohteina oli Hampuri, Frankfurt sekä München. Koska Saksa oli jäänyt meille jokseenkin vieraaksi matkakohteeksi, oli tarkoituksenamme nähdä viikon aikana mahdollisimman erilaisia paikkoja ja tutustua sitä kautta maan meininkiin ja ruokakulttuuriin.
Miksi Hampuri?
Ensimmäinen matkakohteemme oli Hampuri, jossa vietimme pari päivää. Pohjois-Saksassa sijaitseva Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki ja yksi Euroopan tunnetuimmista satamakaupungeista. Jotenkin se on kuitenkin tuntunut jäävän matkakohteena mm. Berliinin varjoon. Kun kyselimme matkan aikana paikallisilta heidän mielestään nimenomaan ruokakulttuurin puolesta mielenkiintoisimpia kapunkeja Saksassa, esiin nousi toistuvasti juuri Hampuri. Olimme siis valinneet kohteen ainakin hyvin!
We have just arrived home from Germany. Our trip lasted for a week and it was just for sheer fact that Germany is new for me as a foodie destination. The thought behind the trip was to learn and see about Germanys food and restaurant scene. Our first destination inside Germany was Hamburg. This coastal city was fully destroyed during the second world war but it has been rebuilded ever since. On our journey we asked quite many for the best city to discover Germanys food culture and the pick accidently Hamburg.
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
[/right]
[left]
[/left]
[right]
Hampurin parhaita paloja
Yövyimme Hampurin Park Hyatt Hotellissa, joka toimi keskeisen sijaintinsa ansiosta hyvänä tukikohtana Hampurin tutkimiseen. Koska meillä oli hyvin rajallisesti aikaa, pysyttelimme pitkälti Neustadt, Alstadt ja HafenCity -akselilla, jossa riitti paljon nähtävää pariksi päiväksi. Hampuri tuhoutui suurelta osin toisen maailmansodan aikana, mikä on tietysti vaikuttanut paljon kaupungin arkkitehtuuriin. Hyvin vanhaa korttelia tai kaupunginosaa, kuten monissa muissa Saksan kaupungeissa, ei Hampurissa ole ollenkaan. Sen sijaan esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Speicherstadt, eli kanaalien ympärille rakennetut punatiiliset varastorakennukset, ovat vaikuttava näky. Varsinkin, kun kontrastina taustalla kohoaa uusi, huippumodernia arkkitehtuuria edustava konserttitalo.
Raskaampien aterioiden jälkeen oli virkistävää kävellä mm. joen rannalla Landungsbrücken-promenadilla tai kaupungin keskustassa Binnenalster-järven ympäri. Ydinkeskustan ostosmahdollisuudet näyttivät myös kattavilta, himoshoppaajalle olisi ollut tarjolla vaikka minkälaista putiikkia. Hintataso on Hampurissa kuitenkin jotakuinkin samaa luokkaa Suomen kanssa.
Kansainvälistä ravintolakulttuuria
Ruokaa rakastavalle Hampuri osoittautui hyväksi matkakohteeksi. Ravintoloita on paljon, mutta kun on suuresta ja laajalle levittäytyneestä kaupungista kyse, kannattaa ensin selvittää potentiaalisia vaihtoehtoja, ennen pahinta nälkää. Kansainvälisyys näkyy Hampurissa myös ruokakulttuurissa, josta kerron tarkemmin lisää seuraavassa postauksessa!
We spend two days at one of the finest hotels in Hamburg, Park Hyatt Hotel. Because the hotel has a beatiful location in the middle of the city, we didnt have to walk alot to get to get around the city. As price wise, Hamburg in general has a very similar price level than Finland. A pint of beer could be a few euros cheaper but everyting else can be about the same. There will be another post that is going to focus the restaurants, so stay tuned.
[/right]