Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Rummo pasta | Premium-pastaa premium-vihanneksista

Kaupassa hetken pyörimisen jälkeen tulee rutiinin mukaisesti otettua tuttuja valintoja. Kun valinnan varaa alkaa olemaan, voi joutua hetkeksi pysähtymään, mikähän näistä olisi se paras? Vaikka melkein kaikkien kuivapastojen ainesosat ovatkin durumvehnä, vesi ja suola voiko niissä olla eroja? Tietenkään tähän ei ole yhtä selkeää vastausta mutta tässä julkaisussa olisi ainakin yksi näkemys.

Olin jokunen viikko sitten Presscotin tiedotustilaisuudessa, josta sain mukaani paketin Rummo Spagettia. Kyseistä pastaa en ole aiemmin käyttänyt, johtuen lievästi korkeammasta hinnasta verrattuna edullisimpiin kuivapastoihin. Premium-kuivapastoja löytyy kauppojen valikoimista runsaasti. Mutta miksi Rummo voisi olla poikkeus tässä kategoriassa?

Poikkeus vahvistaa säännön

Lähdin tekemään ihan yksinkertaista sadonkorjuupastaa, jossa sain aikaiseksi hyödyntää Rummo pastaa. Käytän tässä reseptissä itse kasvattamiani vihanneksia, täten olen aika kriittinen pastan onnistumisesta. Pastan suosituskeittoaika oli 9 minuuttia, joka on hiukan enemmän kuin useimmissa kuivapastoissa. Tiputan suosituksesta pois muutaman minuutin, jotta voin kypsentää ja seisottaa pastan hetken kastikkeessa, näin pasta imee hiukan kastikkeen makua itseensä.

Kokkailun lopputuloksena pasta pysyi hyvinkin irtonaisena ja rakenne säilyi kohtuullisen hyvin. Verrattuna aiempiin kokemuksiini premium-kuivapastoista, Rummo täytti omat kriteerini oikein hyvin. Hintaluokalta tämä pasta pysyy kuitenkin premium-pastojen keskihinnassa, eikä ole liian kallista esimerkiksi normaalille lapsiperheelle.

Sadonkorjuupasta

Tarvitset:
1/3pkt Rummo kuivapastaa
kourallinen kesäkurpitsan kukkia
kourallinen parsakaalin nuppuja
4-5 lehtikaalin tai savojinkaalin lehteä
3 isoa salvian lehteä
1 iso rkl marmitea
1 kesäsipuli
oliiviöljyä (katso vinkkini aiheesta)
sitruunan mehua
suolaa, pippuria, mausteita

Valmista näin:
Keitä pastaa suolatussa vedessä noin 7-8 minuuttia tai tarkista kunnes se on al denteä.

Suikaloi kesäsipuli ja kaalien lehdet ilman keskivartta. Paista oliivöljyssä sipulia ja kaalia ja lisää joukkoon mausteet. Lisää pannulle myös salvia, parsakaali ja kesäkurpitsan kukat. Muutaman minuutin kuluttua lisää pasta, marmite ja hiukan pastan keitinvettä. Kääntele hetki, mausta sitruunan mehulla, pippurilla ja jätä pasta seisomaan pariksi minuutiksi ennen tarjoilua.

Pastan valmistuksesta löytyy myös video, tervetuloa katsomaan.

Tämä kuivapasta imi itseensä pannulta hiukan makuakin ja pysyi ehjänä kaiken tämän kypsennyksen jälkeen. Premium-pastoissa maun imeytyminen kastikkeesta on merkittävä ominaisuus mutta tietenkin rakenne on kaikista tärkein.

Sivutietona, tätä pastaa käyttää myös Pastabox ravintolakonsepti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?