Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Riistaisa illallinen täynnä yllätyksiä | Wild

Loppukesästä kirjoittelin Helsingin TRE-sisustusliikkeessä sijaitsevasta kahvila Wildista. Mainitsin myös, että Wild suunnittelee jotakin erikoista illallisjärjestelyä liikkeen sisällä. Syksyllä illalliset pyörähtivät käyntiin ja konsepti on todella houkutteleva. Kerran kuussa sisustusliike muuntuu tunnelmalliseksi ravintolaksi ja joka kerta illallisen menu vaihtuu. Ihan perinteisestä ravitolasta ei tietenkään ole kyse, sillä kaikki illallistajat istuvat yhden pitkän pyödän ääressä, joka on sijoitettu keskelle liikettä.

Olin tämän vuoden viimeisellä illallisella, joka kulki nimellä The Great Game ja luvassa oli seitsemän riistaisaa ruokalajia.

En voi väittää syöneeni vastaavaa missään muualla. Ruoissa oli käytetty todella erikoisia ja harvinaisiakin raaka-aineita, jotka nostivat elämyksen ihan omalle levelilleen. Yritimme pöytäseurueen kesken arvailla aina seuraavaa ruokalajia, mutta emme tainneet kertaakaan osua oikeaan, jokainen annos tuli täysin yllätyksenä.

Mieleeni painui erityisesti villisian rasvasta tehty levite, joka maistui hämmentävän paljon maapähkinävoilta, kylmä välijuoma kuusenkävyistä, puolikas tavi sekä suklaajälkiruoka poronverellä höystettynä. Myös villiyrteillä maustettu Gruit ale osui makuhermoihini ja sopi hyvin riistan kanssa. Mielikuvituksen puutetta ei siis todellakaan ollut havaittavissa. Uusia makuelämyksiä etsiville tässä oli kyllä sitä jotakin.

 

Wild

Erityisen maininnan ansaitsee mielestäni myös illallisen yhteisöllisyys. Vaikka hyvin sosiaalinen olenkin, niin mietin kyllä pöydän päähän istuessani, että oman seuralaiseni lisäksi en tunne tästä pöydästä ketään. Kuitenkin pienen suomalaisittain tyypillisen alkukankeuden jälkeen juttu muidenkin illallistajien kanssa luisti ja meillä oli todella hauskaa.

Illalliset jatkuvat taas ensi vuonna uusilla teemoilla. Paikka kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin, sillä pöytiä on vain yksi 😀

Kehuttavaa

Tarkoitettu seikkailioille ja uusia makuelämyksiä etsiville
Kaikkea muuta kuin tavallinen ravintola kokemus

Kehittävää

Ei nirsoille

Wild

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?