Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintolavinkki Turussa – Gustavo

gustavo

Aiemmassa postauksessa ehdinkin jo mainita, että Turku-visiitillämme kävimme myös ravintola Gustavossa illallisella. Paremmalla puoliskollani sattui vielä olemaan samana päivänä synttärit, joten syytä hyvälle illalliselle ei edes tarvinnut keksiä. Ravintolakaan ei valikoitunut ihan sattumalta. Työpiireistä entuudestaan tuttu kokkikonkari Markus Rautala avasi Gustavon viime keväänä, ja siitä saakka on ollut suunnitelmissa käydä se tyypittämässä.

Gustavo sijaitsee Turun jokirannassa. Lähikortteli pursuaa muitakin mielenkiintoisia ja kehuja keränneitä ravintoloita, joten tarjontaa kyllä löytyy! Meillä oli onnea ja saimme etukäteen varattua Gustavosta pöydän parhaalle mahdolliselle ajankohdalle, lauantai-illalle. Pöytävaraus oli todellakin tarpeen, sillä ravintola oli aivan täynnä ja illan aikana useampikin seurue kävi turhaan kysymässä vapaata pöytää.

 

Gustavo

Gustavo

Parempi puolisko tilasi kolmen ruokalajin Chef´s menun. Itse halusin testata Gustavon pizzaa, joten valikoin listalta sen kaveriksi alku- ja jälkiruoan. Mielenkiintoisena huomiona myös kaikille lihatonta lokakuuta viettäville: listalta löytyi selvästi merkittynä, mitkä annokset oli saatavilla myös vegaanisena.

Alkuruoka oli punajuurta ja sinihomejuustoa joka oli varsin vaikuttava kokonaisuus. Sipsi oli kaunis ja rapea, paahdettu punajuuri oli maultaan syvä ja marinoidut sienet toivat annokseen kivasti happoa. Paremman puoliskon annoksessa oli saksanhirvellä täytettyä pastaa, josta ei myöskään makua puuttunut. Alkuruoka-annosten ulkonäkö ja maku nostivat odotuksia muille annoksille.

Gustavo

Gustavo

Gustavo

Työkaluksi pizzalle sain sakset – varsin mielenkiintoista. Pizza oli todella hyvää, mutta erityisesti mieleen painui loistava punajuuririsotto paistetun siian lisäkkeenä.

Gustavo

Gustavo

Suklaata paremmalle puoliskolle ja mustaherukkaa minulle jälkiruuaksi. Suklaajälkiruoka ei ollut mikään tylsä kakkupala vaan annoksesta löytyi useampi hyvä komponentti, rakenteita ja makuja. Mustaherukkajälkiruoka sisälsi sabayonia, mustaherukkajäätelöä ja muutamaa erilaista murua tuomaan rakennetta ja näköä.

Illallinen oli siis kaikin puolin loistava. Myös hinta-laatusuhteen voisi sanoa olleen kohdallaan, maksoimme ruoista vain alle 50 euroa per pää ja söimme kuitenkin pitkän kaavan mukaan. Gustavo ansaitsee ehdottomasti uusintakäynnin, mikäli Turun suunnalle eksytään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?