Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintolavinkki Mikkeliin | Ravintola Lumo

tempo

*Yhteistyössä Kulttuuritalo Tempo

Jos olet suuntaamassa Mikkeliin, kenties Asuntomessujen vuoksi tai ihan muuten vain, kannattaa ruokapaikkaa etsiessä pitää mielessä aivan Mikkelin keskustassa sijaitseva Kulttuuritalo Tempo. Mikkeli on itselleni sen verran vieras kaupunki, etten aiemmin tiennyt juurikaan kaupungin ravintolatarjonnasta, kunnes muutama viikko sitten pääsin tutustumaan Tempoon ja sen sisällä toimivaan ravintola Lumoon. Kulttuuritalo Tempo on kaunis, kulttuurihistoriallinen talo, joka on aiemmin toiminut mm. Suomen viestipataljoonan alkulähteenä, ja onpa rakennuksella ollut merkittävä rooli myös sisällissodassa. Rakennuksesta on vaiheekkasta historiastaan huolimatta pidetty hyvää huolta ja se on hiljattain kunnostettu tapahtuma- ja ravintolatoimintaa varten.

Kulttuuritalo Tempon ravintola Lumo
sijainti: Mikonkatu 23 50100 Mikkeli
Hinta: lounas alkaen 9.5€ ala carte 9,5-32€

tempo

tempo

tempo

tempo

Kulttuuritalo Tempoon kuuluu ravintola Lumo, jossa valmistuu niin lounas, à la carte kuin tilaisuuksien tarjoilutkin. Tätä laajaa pakettia varten on vasta rakennettu uutuuttaan kiiltävä keittiö.

Pääsin ensin kierrokselle talon ympäri tutustumaan, mitä historiaa on talolla kerrottavanaan ja millaisia mahdollisuuksia kulttuuritalolla on tarjota. Iso juhlasali ja moderni saunatupa on myös laitettu hiljattain uuteen uskoon, tällaisia tiloja on pääkaupunkiseudulla vaikea löytää.

Kierroksen jälkeen nautimme Lumo-ravintolan buffet lounaasta. Buffeessa oli tarjolla erilaisia ruokaisia salaatteja ja pieniä salaatin lisäkkeitä kuten paahdettuja oliiveja ja marinoitua punasipulia, pääruokia unohtamatta. Lounaaseen kuuluu myös talossa leivottu leipä, kahvi, tee ja jälkiruoka.

Lounaan hinta on 12,5 €, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen hinta laajaan ja laadukkaaseen buffettiin. Uteliaana katselin myös à la carte listaa, josta sitten pöytäämme tuotiin joitain annoksia ihan kokeiltavaksi, kuten kuvassa oleva alkupalalankku.

tempo

tempo

tempo

tempo

Matkalla takaisin Helsinkiin mietin mielessäni, että kyllä täällä pienemmissäkin kaupungeissa on tasokkaita ravintoloita. Tietenkin maineen rakentaminen ja asiakkaiden löytäminen on oma työnsarkansa, puhumattakaan ravintolan toimintaan liittyvistä muuttujista. Kulttuuritalo Tempo ja sen ravintolatoiminta on iso kokonaisuus, mutta näen paljon potentiaalia. Joskus on ihan avartavaa nähdä pääkaupunkiseudun ulkopuolista tarjontaa. Mikkeliin voisin hyvin lähteä pidemmällekin kaupunkilomalle.

Kehitettävää

Lumo-ravintola vaikuttaa vielä kovin tuntemattomalta, paikalliset hotellitkin neuvoivat ketjuravintoloihin, vaikka selkeästi parempiakin vaihtoehtoja olisi tarjolla.

Kehuttavaa

Erittäin kaunis ja hyvin hoidettu historiallinen rakennus.
Ravintolassa on panostettu viihtyisyyteen hienoilla sisutusvalinnoilla ja mm. modernilla taiteella.
À la carte ja lounas ovat kaupungin parhaimmistoa, ruoassa on myös käytetty paljon paikallisia raaka-aineita.
Kulttuuritalossa on puitteet tehdä isojakin tapahtumakokonaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?