Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintola Rune’s | Rentoa ruokaa Töölössä

Tapasin muissa työkuvioissa keittiömestari Reijo Martikaisen, joka on tehnyt jo pitkän uran keittiöammattilaisena, ja hän pyysi minut käymään toukokuussa avattuun Rune’s ravintolaan. Myönnettäköön, etten ollut aiemmin kuullut tästä uudehkosta ravintolasta, mutta juteltuani Repen kanssa selvisi, että kyseessä on Töölöön Runeberginkadulle vanhan pankin tiloihin avattu ravintola. Mittavalla remontilla tilat laitettiin täysin uusiksi ja nyt paikalla on todella viihtyisä ja tyylikäs rafla. Muistoja pankkiajoista ravintolasta tosin vielä löytyy, esimerkiksi keittiössä on vielä tallella vanhan holvin ovi.

Ravintola Runes
Sijainti: Runeberginkatu 60, Helsinki
Hinta: pääruoat 15-32 €, jälkiruoat 7-9 € ja menu 32 €
Me piipahdimme syömään illallisaikaan arki-iltana, mutta kuulin, että Rune’s on jo vakiinnuttanut paikkansa Töölön suosittujen lounasmestojen joukossa. Ravintolan yhdestä kulmasta löytyy myös vitriinissä kahvilatuotteita, ja baaritiskille on laitettu istumatilaa. Rune’s ei siis ole pelkästään illallisravintola, vaan tänne voi suunnata myös aamiaiselle, lounaalle tai yömyssylle.

Rune’sin uutuus, nyhtöankkaburgeri oli todella suosittelun arvoinen annos. Täyteläinen burgeri oli mehevä ja täytteistä löytyi sopivasti pientä tulista potkua. Bataattiranskalaiset toivat kokonaisuuteen hyvin suutuntumaa, jota kaipaan burgereissa. Lämmin valurautalevy burgerin alla piti annoksen lämpimänä.

Keittiöstä löytyvä Josper-grilliuuni on Rune’sissa kovassa käytössä. Se tuo ruokiin todella hyvän savuisen aromin, jota löytyi myös Rune’sin lihavartaasta. Vartaasta löytyi myös samaa henkeä kuin burgerissa eli runsautta. Vartaaseen oli laitettu niin härkää, possua kuin kanaakin, ja yllättäen kana oli näistä ehdoton suosikkimme. Repe kertoikin, että mehukkaan kanan salaisuus on sous vide -kypsennys, joka säilyttää kanan kosteuden kypsennyksen aikana. Mehukkuudesta huolimatta olisi annos kyllä kaivannut esim. chimichurri-kastikkeen.

Jälkiruokien aika! Jälkkärit on leivottu talossa, mikä kyllä maistui. Tarte tatin oli taidokkaasti valmistettu ja maultaan yksi parhaista maistamistani. Myös suklaafondantin rakenne ja maku oli kohdillaan ja se maistui erityisesti suklaasta pitävälle seuralaiselleni.

Yllätyin Rune’sin kohtuullisesta hintatasosta. Esimerkiksi 32 euron illallismenu ei tuntuisi pahalta ollenkaan. Hinnan, rauhallisen miljöön ja maukkaiden annosten puolesta voin hyvillä mielin suositella Rune’sia, jos etsit Töölön suunnilta hyvää ravintolaa.

Kehitettävää

Ruokalista on laaja eikä siitä voi selkeästi lukea mikä on talossa erikoista ja mikä on tarkoitettu helpoksi valinnaksi.
Lihavarras oli mehukas ja hyvä, mutta annos kaipasi silti jotain kastiketta.
Kolmen keiton sijaan yksi sesonkien mukaan vaihtuva keitto voisi toimia ruokalistalla paremmin.
Vaikuttaa hiukan siltä, että ruoan tyylin puolesta ravintola hakee vielä identiteettiään.
Ravintolan sivuilla ei ole mainintaa menusta.

Kehuttavaa

Nyhtöankkaburgeri on ainutlaatuinen ja maullisesti burgereiden kärkitasoa.
Jälkiruoissa on selkeää käsityötä ja erityisesti tarte tatin on maistamisen arvoinen kokemus.
Hintaluokka on alueen keskitasoon nähden varsin kohtuullinen.
Ravintola on remontoitu hiljattain ja tilat ovat todella siistit ja viihtyisät.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?