Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ravintola Olo

Pari viikkoa sitten illallistimme pitkän kaavan mukaan ravintola Olossa. Paljon ylistettyä ja Michelin-tähdelläkin varustettua ravintolaa olin jo pitkään halunnut päästä tyypittämään. Nyt meillä tuli siihen sopiva hetki.

Koska meillä ei ollut kiire mihinkään, otimme Olon Matka-menun, jonka nautiskeluun suositellaan varaamaan noin kolme tuntia. Annoksia taisi olla kaikkiaan jopa 15, joten maisteluun vierähti huomaamatta muutama tunti. Tässä satunnaisia tunnelmakuvia annoksista:

arkiruokaa_23062016_2arkiruokaa_23062016_3
Pöytään tuotiin kasapäin pieniä alkupaloja, joissa oli mitä ihmeellisimpiä rakenteita ja makuja.

arkiruokaa_23062016_4arkiruokaa_23062016_5arkiruokaa_23062016_6arkiruokaa_23062016_7Jo saapuessamme ravintolaan pöydässä odotti pieni leipätaikina omassa uunivuoassaan. Taikina sai rauhassa kohota, kunnes se vietiin paistumaan. Hauska ja takuuvarmasti mieleenpainuva lisä!

arkiruokaa_23062016_9arkiruokaa_23062016_10
Jokainen annos oli kuin taideteos ja ne oli koostettu tarkasti ja harkiten. Aterian jälkeen ei tullut yllättäen väsynyttä tai ähkyä tunnetta, niin kuin usein ravintolaillallisella tuppaa käymään. Selvisikin, että ravintolan menu on suunniteltu niin, että aterian päätteeksi ruokailijalla on kylläinen mutta hyvä olo.

arkiruokaa_23062016_11

Kauniita annoksia, hyviä pohjoismaalaisia makuja ja laadukkaita kauden raaka-aineita – siis kaikkea sitä, mistä ravintolaruoassa tykkään. Aina ei tarvitse matkustaa kauas elämysten perässä, tästä illallisesta jäi hyvä muisto.

0 vastausta

  1. Olipas ontto arvostelu. Et kiinnittänyt tekstissä lainkaan huomiota ruoan ideologiaan, rakenteisiin tai makumaailmaan. Ammattilaisena luulisi, että osaat näitä asioita arvostaa. Koska nämä ovat syitä miksi ruoka maksaa sen mitä maksaa näissä paikoissa. Kyllähän jokainen voi todeta että ”ruoka oli hyvää”.

    1. Moikka Jarno,
      Periaatteessa tämä ei ollut ravintola-arvostelu vaan enempikin kertomus kokemuksesta. Yritän koko ajan kehittää ravintolapostauksia rakentavampaan suuntaan ja aloitin muutama kuukausi sitten kirjoittaa ravintoloista perinteisemmässä arvostelumuodossa.
      Kiitos palautteesta 🙂

  2. Minusta postaus oli todella onnistunut. Juuri ravintolassakäyntikokemus tulee esille, ja kuvat houkuttelevat käymään Olossa. Saa mielestäni kokkikin nauttia ravintolakokemuksesta ilman että on koko ajan pikkutarkkana ammattilaisena liikkeellä, valmiina kritiikkiin ja arvosteluihin. Mielestäni jokaisen ruokalajin arvostelu on melko pitkäveteistä luettavaa. Ymmärrän kuitenkin, että tyhjentävät arvostelut ovat tärkeitä monelle ruoasta kiinnostuneelle. Nyt tuli itselleni vaan tunne, että tuonne pitää päästä seuraavalla Suomen reissulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?