Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ramenista inspiroituneena | Helppo ja nopea ramen

Usein käy niin, että kun olen syönyt jotain erityisen hyvää jossakin erityisen hyvässä ravintolassa, näkyy vaikutus myös omassa kotikeittiössä. Inspiraatio voi iskeä myös hyvien ruokadokumenttien tai ruokaan liittyvien elokuvien ansiosta. Tämän ramenkulhon innoittajana oli tietysti Nood Ramen, jossa kävin hiljattain syömässä. Yhtäkkiä muistin taas ramenin hienouden ja sitä oli siis pakko päästä laittamaan kotonakin. Eikä innostus yhtään laantunut, kun seurasin vielä Netflixistä Samurai Gourmet -sarjaa.

Ramen on alkujaan lähtöisin Kiinasta mutta sittemmin japanilaistunut katuruoka. Nuudelikeitoksikin kutsuttu ramen koostuu yksinkertaisuudessaan lämpimästä liemestä, joka on täynnä makuja, nuudeleista sekä muista aineksista, jotka voivat olla vaihdellen esimerkiksi kasviksia, lihaa, kanaa, merilevää jne.

Halusin tehdä tästä ramen ohjeesta mahdollisimman yksinkertaisen, jotta se valmistuisi nopeasti ja helposti. Tietenkin ramenin voi tehdä monimutkaisesti ja erittäin kauniiksi, mutta kun kyseessä on tässä tapauksessa arkiruoka, helppous on valttia.
Käytin tässä Go-tan sarjan ramen nuudeleita jotka tekivät tehtävänsä mainiosti. Tässä olisi voinut käyttää tuoreita tai pakaste nuudeleita myös, mutta niitä on vaikea löytää, ainakin normi pulliaiselle. Ramenissa on nuudeleiden lisäksi tärkeää itse liemi, tässä pyrin tekemään kanaliemestä vielä tiukempaa kypsentämällä siinä kananrinnat.

ramen5

ramen2

Helppo ramen

Tarvitset:
1/2 pkt Ramen nuudeleita (käytin Go-tan sarjan nuudeleita – jos käytät tuoreita, ei niitä tarvitse kypsentää)
2 kanamuna
1l kanalientä
4rkl soijaa (jos sinulla on tummaa soijaa, niin korvaa sillä osa normaalista soijasta, jotta saat tummemman värin)
2rkl tummaa sokeria
2rkl tummaa riisiviinietikkaa (normaali etikkakin käy)
2 kananrintafilettä
1 tuore sipuli varsineen ohuelti leikattuna

Valmista näin:
Mausta kanaliemi soijalla, sokerilla ja etikalla. Keitä kanalientä kokoon ja lisää joukkoon kananrintafileet. Keitä kanamunat puolikypsiksi omassa kattilaassa eli noin 5-6 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.

Leikkaa ohuelti sipulin varsi. Kypsennä nuudelit: kiehauta runsaasti vettä, lisää nuudelit ja nosta kattila levyltä. Anna hautua viisi minuuttia. Siivilöi nuudeli ja laita tarjoilukulhoon. Nosta kanaliemestä kypsä kananrinta, viipaloi ohuelti ja asette nuudeleiden päälle. Halkaise kanamuna ja asettele sekin nuudeleiden päälle. Kaada kuumaa kanalientä kulhoon varovasti, jotta kaikki ainekset nousevat hiukan. Viimeistele ohuelti leikatulla sipulin varrella. Jotkut tykkäävät tulisemmasta ramenista, joten pöytämausteena tulinen chilitahna voisi olla paikallaan.

Tein myös videon, jossa teen kyseisen ruuan, mutta käytän luullista rintafilettä ja mausteita jotta liemestä tulee makunsa veroinen.

ramen4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?