Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Raikkaan rouskuva kesäsalaatti

Kesän rapein salaatti

Kesän rapein salaatti

Yhteistyössä Tuoreverkko

Vaikka kesän lämpimät päivät taisivat olla jo siinä, laitan tässä jakoon yhden kesäisen reseptin. Kyllähän sitä raikasta ruokaa kaipaa muutenkin, ja kotimaiset vihannekset ovat juuri nyt parhaimmillaan.

Nuori kukkakaali on raakanakin hyvää. Tähän kun yhdistetään raikkaan rapeat retiisit pienellä naatilla ja makeaa kesäsipulia, on kesäinen salaatti helposti valmis. Ennen tarjoilua kannattaa valmiin salaatin antaa olla jääkaapissa hetken. Kylmät vihannekset ovat vieläkin raikkaampia ja rapeampia.

Kesäsalaatti

Tarvitset:
10 retiisiä
1/2 kukkakaali
1 kesäsipuli varrella
3 rkl etikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria

Valmista näin:
Pese ja kuivaa kesävihannekset. Leikkaa sitten kukkakaali ja retiisit sormenpään kokoisiksi paloiksi. Sipulin voi ottaa hiukan pienemmäksi. Laita leikatut vihannekset kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy, etikka, suola sekä pippuri ja sekoita. Siirrä salaatti sitten hetkeksi kylmään. Tarjoa narskuvaa salaattia esimerkiksi savustetun kalan tai grilliruuan lisäkkeenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?