Tällä hetkellä, kun katsoo ikkunasta ulos, näyttää kaikki tasaisen valkoiselta. Ellei sitten ole jo niin pimeää, ettei ulkona näy yhtikäs mitään. Se onkin yksi hyvä syy kattaa pöytään jotain vähän värikkäämpää, vaikkapa raikas vihersalaatti.
Tällä kertaa salaatti syntyi rapeasta selleristä, päärynästä ja kurkusta, ja päätyi hetkeksi purkkiin marinoitumaan sitruunan ja mintun kanssa.
Päärynäsalaatti
2 päärynää
1/2 kurkkua
2 sellerin vartta
1 sitruunan mehu
muutama mintun varsi lehtineen
pippuria
- Viipaloi päärynät, kurkku ja selleri mandoliinilla tai terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.
- Lado leikatut vihreät purkkiin, lisää sekaan silputtu minttu ja pari pyöräytystä pippurimyllystä. Lopuksi purista sekaan sitruunan mehu.
- Ravista purkkia niin, että ainekset sekoittuvat hyvin.
- Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti, jotta maut ehtivät kehittyä.
Sellainen salaatti tällä kertaa!