Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Rahkapiirakka | Keväisiä makuja

Kevät lähestyy kohisten. Leipomuspuolella se tarkoittaa sitä, että on aika siirtyä astetta raikkaampiin herkkuihin.

Rahkapiirakka on yksi suosikkini keväisistä makeista leipomuksista. Se on lisäksi todella helppo pyöräyttää vierastarjottavaksi muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta. Täytettäkin voi varioida oman maun mukaan. Tällä kertaa maustoin rahkapiirakan klassisesti sitruunalla, mutta tokihan piirakkaan sopisi myös lime, appelsiini tai happamat marjat. Olen kokeillut piirakassa rahkan sijaan myös kermaviiliä ja sekin toimii ihan hyvin, vaikkei maku olekaan yhtä rahkaisa ja rakenne jää löysemmäksi.

rahkapiirakka2

Rahkapiirakka

Tarvitset piirakkapohjaan:
100g voita
80g sokeria
50g vehnäjauhoja
50g mantelijauhoja
1/2tl suolaa

Tarvitset täytteeseen:
250g maitorahkaa
2 kananmunan keltuaista
1 sitruunan kuori ja mehu
0,5 dl sokeria
1tl vanilja sokeria
Halutessa rusinoita tai muita kuivahedelmiä

Valmista näin:
Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, suola ja nostele sekaisin. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle.

Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada piirakkavuokaan taikinan päälle. Paista uunissa 160 asteessa noin tunti. Voit nostaa lämpöä loppua kohden, jos haluat rahkapiirakan pintaan kauniin värin.

rahkapiirakka1

Vinkkejä

Täytteeseen käytetyistä kananmunista jää yli valkuaiset. Jos et keksi niille muuta käyttöä, voit hyvin lisätä ne yksitellen piirakan pohjataikinaan, mutta silloin taikinasta tulee huomattavasti ilmavampaa. Itse tykkään siitä, että täytettyjen piirakoiden pohja tukee täytteitä ja että piirakan pohja on rakenteeltaan tiiviimpää kuin pehmeä täyte. Nämä ovat kuitenkin makuasioita.

Tämä piirakka ei ole äklömakea vaan pikemminkin raikas. Jos haluat, voit myös tarjoilla rahkapiirakan kyjessä hilloa tuomaan väriä ja lisämakeutta.

rahkapiirakka

rahkapiirakka3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?