Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Quorn-focaccia | Alle 30 minuutin resepti

Kun tykästyn johonkin tuotteeseen, niin haluan kokeilla sitä mahdollisimman monipuolisesti. Tässä siis ajatuksen alku oli Kanniston Leipomon foccacia, jota olen jo kokeillut täyttää kanalla ja nyt olisi vuorossa kasviproteiinit.

Olen syönyt erilaisia sandwichejä jo kouluikäisestä ja opin pitämään erityisesti fetasta tässä yhteydessä. Käytännössä tykkäsin murentaa fetaa lähes kaiken ruuan päälle. Jotta täytetyn leivän ominaisuudet pääsevät tarpeeksi eläväsi esille, tulisi huomioida seuraavat tekijät:

Kosteus
Oli mikä tahansa leipä kyseessä, se ei saisi olla veltto tai liian kostunut. Tämä ei tietenkään tarkoita kuivaa kokonaisuutta. Tässä leipäsessä kosteutta tuo avocado sekä feta.

Rakenne
Jos leipä on liian kovaa, täyte pursuaa. Vastaavasti jos täytteet ovat liian paksuja tai kovia, ei täytetyn leivän nauttimien ole sellaista kuin pitäisi. Tämän foccacian suunnittelin haarukalla ja veitsellä syötäväksi.

Maku
Jos mennään perinteiseen voileipää josta löytyy juustoa, kurkkua ja tomaattia, niin joku voisi kysyä, missä maku? Tässä leivässä avocado sekä feta yhdessä tuovat makua sekä jälkimmäinen myös suolaa. Pannulla paistettu paprikoiden kera paistettu Quorn antaa omantyyppisen pikanttisuuden. Koska makujen balanssi kaipasi jotain makeaa, viimeistelin kokonaisuuden granaattiomenasiirapilla.

Quorn erottuu kasviproteiinikilpailijoista selkeästi omalla rakenteellaan. Tavallaan se on lähempänä nyhtöhernettä ja Oumphia, kuin monille tutuksi tulleita Härkistä tai Nyhtistä. Quornin maku on tuhti, joten kevyt ja raikas Honkajoen Panimon Blonde Pils toimii loistavasti ruokajuomana.

quorn-foccacia

[left]

Feta-Quorn focaccia

Tarvitset:
1/4 Kanniston Leipomon focacciaa*
1/2 avokadoa
100 g fetaa
200 g Quornia
1 kpl paprikaa
3-4 rkl granaattiomenasiirappia
1 rkl chilijauhetta
2-3 rkl oliiviöljyä

Valmista näin:
Paahda focacciaa hetki kuivalla pannulla.

Paista toisella pannulla oliiviöljyssä Quornia sekä paprikasuikaleita. Mausta chilijauheella ja lopuksi granaattiomenasiirapilla.

Levitä focaccia laudalle ja täytä Quorn-paprikapaistoksella, jonka jälkeen lisää päälle viipaloitu avokado. Murenna vielä hiukan fetaa päälle. Viimeistelyyn tilkka granaattiomenasiirappia sekä oliiviöljyä.

Jos haluat lopputuloksesta käsin syötävän, laita täytettä vähemmän ja kääri leipä leivinpaperiin – sopisi muuten vaikka picnic-evääksi, jos ain kelit sallisivat!

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

[/right]

quorn-foccacia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?