Yhteistyössä: Tuoreverkko
Tuoreverkko ei ole välttämättä monelle tuttu, mutta ruoka-alan ammattilaiset varmasti tunnistavat yrityksen. Yhteistyössä Tuoreverkon kanssa teen postaussarjan, joissa kerron Tuoreverkon tuotteista ja niille suunnittelemani reseptit. Tuoreverkko välittää kotimaisia avomaankasviksia ja marjoja tukuille, keskusliikkeille ja jalostamoille. Tuoreverkko on kerännyt kumppaneikseen monia viljelijöitä ympäri Suomea, joilta vihannekset ja marjat toimitetaan eteenpäin. Lisäksi Tuoreverkko myy kuluttajapuolelle vihannessoseita Suvituore-tuotemerkin alla.
Vihannessoseiden kovinta sesonkia taitaa olla joulu, jolloin niistä voi helposti jalostaa kotona laatikot omiin tarpeisiin. Vihannessoseet nopeuttavat ruoanlaittoa myös muina vuodenaikoina. Sose sopii esimerkiksi leivontaan tai sosekeittoihin. Aloitin kuitenkin ihan yksinkertaisella reseptillä, eli porkkanarieskalla. Jos homman haluaisi tehdä alusta alkaen, pitäisi porkkanat ensin kuoria ja sitten raastaa/soseuttaa. Valmis porkkanasose tekee hommasta monta kertaa nopeampaa ja helpompaa – sekoita vain kaikki rieskataikinan ainekset keskenään ja paista! Porkkanasoseen tuoteseloste ei myöskään päätä huimaa: kotimainen porkkana, suolaa 0,7 % sekä maissitärkkelystä. Tästä syystä sosetta voisi hyvin käyttää myös leivonnassa raaka-aineena.
Se, mikä tekee tästä hyvin yksinkertaisesta ohjeesta maistuvan, on leipämauste, eli jauhettua neilikkaa, fenkolia ja anista. Näillä mausteilla neutraali muuttuu maukkaaksi.
Porkkanarieskat
Tarvitset:
1 pkt Suvituore Porkkanasosetta
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2 rkl mausteita (kumina, fenkoli, neilikka)
1 tl suolaa
2 dl piimää
1 dl kaurahiutaleita
3-4 rkl öljyä
Valmista näin:
Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin ja kaada massa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Leikkaa rieskalevy neliöiksi ja tarjoile.