Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Poppamies ja lehtikaali

Käytän mielelläni ruoanlaitossa erilaisia chilikastikkeita. Poppamiehen chilituotteet ja maustesekoitukset ovatkin itselleni entuudestaan aika tuttuja, joten otin mielelläni testiin myös uutuustuotteen, vegaanisen majoneesin.

Majonen on vegaaninen majoneesi, jossa on pääraaka-aineina auringonkukkaöljy ja muunneltu tärkkelys. Majosta löytyy maustamattoman lisäksi muutamaa eri makua mm. tuorevalkosipuli ja mango & curry. BBQ majoneesi kuluu saman firman tuotteisiin mutta on tehty normaaliin majoneesiin. Näistä omaan makuuni tuorevalkosipuli vie pystin. Tuotteessa on kunnon valkosipulin maku, sillä se sisältää 11 % tuoretta valkosipulia.

Valkosipulimajoneesi tuo ehkä ensimmäisenä mieleen lohturuuan ja grillin, mutta sopiihan se hiukan terveellisempiikin juttuihin. Trendikkäälle terveysherkulle, lehtikaalisipseille sopii valkosipuli Majonen dipiksi. Lehtikaalisipsejä voi tehdä muustakin kuin lehtikaalista, yhtälailla kyssäkaalin tai nokkosen lehdet muuttuvat rapeiksi pienen paahtamisen jälkeen.

Lehtikaali sopii raakana hyvin myös salaatiksi. Kun lehtikaalin naputtaa pieneksi ja hieroo joukkoon esimerkiksi oliiviöljyä, kaali pehmenee hieman. Kaalien suurimpiin haasteisiin kuuluu niiden kova rakenne ja jos kaaleja osaa käyttää niin todennäköisesti muukin ruuan valmistus sujuu jouhevasti. Nämä molemmat reseptit ovat gluteenittomia ja sopivia kasvissyöjille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikaalisipsit

Tarvitset:
5 isoa lehtikaalin lehteä
öljyä, suolaa

Valmista näin:
Revi lehtikaalin lehdet pieneksi ja poista keskiruoti, jos se on kova. Pirskottele päälle hiukan öljyä ja suolaa. Paahda lehtikaalisipsejä 20-25 minuuttia 160 asteessa. Anna sipsien jäähtyä ennen tarjoilua, jotta kaali rapeutuu entisestään. Nämä voi myös valmistaa paahtamalla pannulla mutta silloin pitää varoa, ettei kaalit pala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lehtikaalisalaatti

Tarvitset:
5 isoa lehtikaalin lehteä
3rkl Poppamies Majonen tuorevalkosipuli*
2rkl oliiviöljyä
2rkl Poppamies Barbados chilikastiketta*
suolaa

Valmista näin:
Leikkaa lehtikaali todella pieneksi ja lisää joukkoon loput ainekset. Sekoita hyvin ja anna seistä hetki, jotta kaali pehmenee.
Nauti esimerkiksi vegehampparin kera tai vihiksen täytteenä.

Tämän valmistuksesta löytyy myös instavideo, käykää ihmeessä katsomassa 🙂

*tuoteet saatu Poppamieheltä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?