Olemme hiljattain muuttaneet uuteen asuntoon, ja siksi meillä onkin pidetty viimeaikoina paljon illanistujaisia tuparihengessä. Vaikka tuttuja ja kavereita onkin kiva saada kylään, voi tarjoilujen laittaminen olla välillä tosi stressaavaa. Sitä kun haluaisi kattaa pöytään jotain sellaista, mikä maistuu kaikille.

Mutta niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.  Mitä aiot tarjota ja kuinka monelle? Mistä raaka-aineita saa? Vaativatko tarjoilut jotain esivalmisteluja? Kun kaikki on etukäteen ajateltu valmiiksi, ei h-hetkellä tarvitse stressata niin paljon. Siksi pidänkin mielessä lyhyttä muistilistaa suunnittelun helpottamiseksi:

Kenelle?
Henkilömäärä kertoo aikalailla, mitä voi tehdä ja kuinka paljon aikaa täytyy varata. Vieraiden mieltymyksistä voi myös olla hyvä lähteä liikkeelle.

Mitä?
Vieraiden ruokatottumusten lisäksi ratkaisevaa on luonnollisesti myös esimerkiksi budjetti sekä omat mieltymykset ja taidot. Tutut bravuurit ovat hyvä lähtökohta, sillä niissä harvoin voi mennä pieleen.

Miten?
Käsin naposteltavaa, lautasannokset vai suuri brunssipöytä? Vaihtoehtoja on, mutta olosuhteet ratkaisevat viimekädessä.

Meillä oli vieraana pari viikkoa takaperin muutama lapsuuden kaveri ja väkersin yksinkertaista ja rentoa sapuskaa. Illallisen 7:lle kokkasin reilussa parissa tunnissa, ja hintaa koko kattaukselle tuli noin 70 euroa (lukuunottamatta niitä perusjuttuja, jotka oli kaapissa jo valmiiksi). Menulta löytyi:

Naposteluun lehtikaalisipsejä
Alkuun vietnamilaisia kevätkääryleitä ja ”kalakastiketta”
Pääruuaksi naudan ulkofilettä, chimichurria ja bataattipaistosta
Jälkkäriksi mascarponea, rommipäärynöitä ja kanelikeksiä

arkiruokaa_03022016_6

arkiruokaa_03022016_1

Hyvää maanantaita kaikille !

Vastaa


Looking for Something?