Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pikareissu Tukholmaan ja maailman mahtavin yleiskone

tukholma lento kokemukset
  • yhteistyössä KitchenAid
tukholma lento kokemukset

Olen jo tovin tehnyt yhteistyötä KitchenAidin kanssa ja nyt sain kutsun hiukan kansainvälisempään tapahtumaan Tukholmaan. Ruotsissa KitchenAid on merkittävässä asemassa keittiön pienlaitteiden markkinoilla ja samaa ajatusta tavoitellaan Suomeenkin, miksipä ei.

Tästä tulee kaksiosainen kertomus, jota päivitän tämän julkaisun loppuun huomenna.

Reissuni alkoi tuttuun tapaan lentokentälle suunnistaen ja kaikki matkatavarat kulkivat minimalistisesti yhdessä repussa. Eikai yhden yön reissuihin sen enempää kannata pakata mukaan? Olen yrittänyt matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden varassa aina, kun se on vain mahdollista. Lento oli vähän myöhässä, mutta onneksi Tukholmaan lentää niin nopeasti, että pieni myöhästyminen ei kauheasti haittaa.

Lentomatkan aikana mukavuutta tuottivat Bosen kuulokkeet ja kännykän elokuvasisältö. Tukholman päässä löysin nopeasti taksin, joka oli minulle järjestetty. Suoraan terminaalista kyyti hotellille, joka oli tällä kertaa Scandic Anglais aivan Tukholman keskustassa. Tässä vaiheessa alkoi olla jo niin hyvä nälkä, että lounasta piti jostakin keksiä. Hotellin alakerrassa on Jamie Oliverin nimellä varustettu italialainen ravintola, jossa lounas oli 150 kruunua eli hyvin kohtuullinen. Päätin käydä maistelemassa.

pika vinkit tukholmaan

Lounasbuffet oli hyvin laaja, pöydästä löytyi pizzaa, salaatteja, leipää, minipasta-annoksia, pestokanaa, gnocceja ja päivän jälkiruokakin. Olin häkeltynyt, kuinka paljon kaikkea oli ja makukin oli kohtuullisen hyvä, vaikkei nyt tietenkään sitä tasoa, jota olisi voinut olla lautasannos-lounaassa.

Hetken ruokalevon ja some-materiaalin käsittelyn jälkeen oli aika jaloitella. Suuntasin kaupungille, jossa kirsikanpuut olivat täydessä kukassa ja sää mitä parhain. Pidän myös Tukholman kauppojen miestenvaatetarjonnasta, sitä nimittäin on yllin kyllin. Kävelyn päätteeksi kävin vielä hotellin salilla tekemässä nopean treenin. Sitä ennen jouduin kuitenkin tekemään nopean täsmäiskun urheiluvaatekauppaan, sillä ihan täyttä vaatekertaa treeniä varten ei tullut otettua mukaan. Hyvä pikatreeni, saunominen ja suihkussa käynti. Nyt oli taas vaihteeksi nälkä. Googlailin Tukholman parhaita hampparipaikkoja. Barrels Burger & Beer tuli vastaan ja siellä en ollutkaan vielä käynyt. Oli se siis vilkastava ja eihän matkaa ollut kuin 10 minuuttia kävellen. Illan viimeisten asiakkaiden joukossa tilasin standardibursan ja lisäkkeiksi pensaspapuja (mielenkiintoista). Odotin ruokaa ehkä 10 minuuttia ja sitten se olikin jo edessä. Kokoa riitti mutta hiukan halvan näköinen oli salaatti. Papujen seurassa ei ollut käytännössä mitään, vaikka niihin olisi esim. seesaminsiemenet tuoneet aika paljon koristeellisuutta. Maun puolesta ok, mutta muuten jäi vaisuksi, toistaseksi parempaa on saanut Helsingistä. Näin alkoi kellokin lyömään melkein yhdentoista, joten pieni iltavenyttely ja nukkumaan. Seuraavana aamuna edessä oli kuitenkin tapahtumantäyteinen päivä.

Päivä 2

Seuraavana päivänä aamuni alkoi varhain, nimittäin KitchenAidin tilaisuus oli heti aamusta. Paikkana toimi mikäs muukaan keskeisen sijainnin pytinki kuin NK. Olin ensimmäisten joukossa paikalla, mutta vähitellen muitakin vaikuttajia ilmestyi mukaan. Tässä tilaisuudessa ainakin tuli hyvin ilmi se, kuinka meillä suomalaisilla joskus small-talk ja verkostoitumistaidot jäävät ontuviksi. Tutustuminen ruotsalaisiin bloggaajiin ja sometekijöihin oli ainakin tässä tapahtumassa hirveän helppoa ja vaikka en tuntetunut ketään entuudestaan, tunsin oloni heti erittäin tervetulleeksi.

Suuntasimme hissillä ylös yhteen Tukholman suosikkiravintoloistani, eli Bobergs Matsaliin. Aamiaiselle oli katettu talossa mm. leivottua leipää kaikkine tilpehööreineen, croissantteja, appelsiinimehua, tuoretta kahvia, teetä ja vaikka mitä muuta. KitchenAidin väki esitteli meille uuden Queen of Hearts -tuotemalliston, johon kuuluu rajoitettu kokoelma pirteän punaisia KitchenAid -tuotteita. Sarja on lanseerattu osana KitchenAidin satavuotisjuhlaa ja tuotesarjaan kuuluu mm. yleiskone, tehosekoitin, leivänpaahdin ja vedenkeitin. KitchenAidin yleiskone minulta jo löytyykin, ja jos yleiskoneen hankinta on mielessä, voin lämpimästi suositella. Oma käyttökokemukseni on ollut äärimmäisen hyvä. Jos siis olet nyt lähiaikoina matkaamassa Ruotsiin, suosittelen käymään NK:ssa. Siellä on esillä jättiläismalli KitchenAid yleiskoneesta sekä uuden Queen of Hearts- designin välineistö.

ruotsin paras ruokablogi

Tilaisuudessa oli myös mukana Jessica Frej, yksi Ruotsin ansioituneimpia ruokabloggaajia, joka on myös Ruotsin KitchenAid Ambassador. Saimme tilaisuudesta mukaamme KitchenAidin leivontavälineiden lisäksi myös hänen keittokirjansa. Ei sillä, että osaisin ruotsia, mutta ainakin kauniita kuvia ja inspiraatiota kirjasta löytyy 🙂


Ruotsin tuliaiset

2 vastausta

  1. Kiva reissu:) Mulla on ollut KitchenAidin blenderi, yleiskone (jonka voitin juustokakkukilpailussa ja annoin pois koska jo omistin yleiskoneen) ja sitten nuo saamasi mittajutut ja kauha.

    1. Moikka Appelsiinia ja hunajaa 😀
      Hyvä kuulla sinusta pitkästä aikaa! juu siis itselläkin on yleiskone joka on posliinikulhollinen kitchenaid (signature) taisi olla laitteet väri/ design.
      Nuo mitat on jees lisä koska monissa videoissa teen lonkalta joka ei ehkä palvele parhainmalla mahdollisella tavalla kuluttajaa. Mittojen kera voi täsmällisemmiin ”mittailla”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?