Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Fermentoituja oliiveja ja muita erikoisuuksia

Olen suuri hapatettujen ruokien ystävä. Siksi ei ollutkaan ihme, että tykästyin oitis ensimmäisen kerran maistaessani hapatettuja oliiveja. Fermentoimalla valmistetut oliivit ovat siitä hyviä, ettei niitä tarvitse säilöä etikka- tai suolaveteen, jolloin niiden suolapitoisuus pysyy alhaisena.

Muita viimeaikoina maistamiani erikoistuotteita ovat Ägräs tislaamon akvaviitti, jossa on käytetty mm. villiyrttejä, sekä nokkos-fenkolilonkero, joka on myös todella autenttinen tuote. Akvaviitti ei ollut se tyypillinen makea ja laimea, vaan enempikin vivahteikas ja vahva. Jos olueen pitäisi verrata, niin jotain tumman oluen tyyppistä.

Pelkällä juomalla ja oliiveilla ei ilta pysy kauniina, joten pitää sitä olla jotain muutakin syötävää. Tällä kertaa tein paprika-juustotäytteisiä pasteijoita, joissa on hiukan potkuakin mukana. Rouskuva mummonkurkku-salaatti keventää tämän iltapalan.

Paprika-juustopasteijat

Tarvitset:
200 g voitaikinaa
100 g raastettua Aito Cheddaria*
2 paprikaa
1 sipuli
1 rkl Poppamiehen texmex jalapeno-murskaa*
1 kanamuna
oliivöljyä

toinen kanamuna voiteluun
Tummia seesamin tai nigellan siemeniä koristeluun

Valmista näin:
Kuori sipuli, ja leikkaa se ja paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota kuutioita oliiviöljyssä ja nosta sitten pois lämmöltä.

Lisää jäähtyneiden sipuli- ja paprikakuutioiden joukkoon cheddaria, jalapeno-murskaa ja kanamuna ja sekoita.

Kaulitse voitaikina ohueksi levyksi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi neliöiksi, jotka taitetaan myöhemmin kolmioiksi. Annostele pieni määrä täytettä taikinan reunaan ja taita toinen reuna päälle. Painele reunat umpeen haarukalla ja voitele sitten kanamunalla. Koristele pasteijat siemenillä ja paista 15-20 minuuttia 180 asteessa.

Tässä myös video, jolla duunaan pasteijat.

Pirteä lisäkesalaatti

Tarvitset:
1/2 kurkkua
1 makea sipuli
1 pnt romainesalaattia
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl hyvää oliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmista näin:
Leikkaa kurkku ja kuorittu sipuli ohuiksi paloiksi. Lorauta niiden päälle etikka ja sokeri, sekoita hyvin ja anna hetki olla.

Pese sillä välin salaatti, kuivaa hyvin ja revi salaattikulhoon. Purista kurkku-sipuliseoksesta mahdollisimman paljon nestettä pois ja lisää salaatin päälle. Viimeistele suolalla ja oliiviöljyllä.

*Tuotteet saatu blogin kautta

 

Palatakseni näihin spesiaali oliiveihin, niitä ei löydy joka marketista eikä purkista, vaan pahvipaketissa, jonka sisällä on vakuumipussi. Tuotetta löytyy esimerkiksi Itäkeskuksen Eastonin K-marketista, joten pitää tietää mistä etsiä. Gini sekä lonkero ovat molemmat astetta tiukempia joten ne löytyvät Alkosta. Nämä astetta erikoisemmat laatutuotteet eivät tietenkään ole siitä halvimmasta päästä, mutta kokeilemalla saatat suorastaan yllättyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?