Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Parsaa ja bataattitikut

Rennon vapaapäivän lounas: bataatti- ja lantturanskalaisia tomaattisen linssikastikkeen ja raikkaan parsa-rucolasalaatin kanssa.

Inpiraation lähteenä toimi jääkaapin sisältö eli bataattia, lanttua, parsaa ja sen sellaista.

Helppo juurestikkujen ohje

Leikkaa juurekset sormen paksuisiksi tikuiksi.
Sekoita öljyä ja suolaa tikkujen pintaan.
Paahda uunissa 225 asteessa noin 25 – 30 min.

 

arkiruokaa_25032016_5

Parsan keittoaika ja valmistus riippuu parsasta: babyparsa kypsyy sekunneissa eikä sitä tarvitse kuoria, toisin kuin paksumpi valkoinen parsa, joka ottaa muutaman minuutin, tai vihreä keskikokoista parsa, joka on näiden kahden väliltä. Jälkimmäinen oli minulla tällä kertaa käytössä.

Parsan keittäminen

Kuori parsa noin sentin päähän nupusta ja leikkaa kannasta 2 – 3 cm pala pois, mikäli kanta tuntuu kuivalta ja puumaiselta.
Ryöppää noin 1 minuutti suolatussa vedessä ja jäähdytä asap. Parsan voi sitten hyödyntää salaatissa tai vaikka hiukan grillattuna.

arkiruokaa_25032016_6arkiruokaa_25032016_7

Rentouttavaa pääsiäistä kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?