Rennon vapaapäivän lounas: bataatti- ja lantturanskalaisia tomaattisen linssikastikkeen ja raikkaan parsa-rucolasalaatin kanssa.
Inpiraation lähteenä toimi jääkaapin sisältö eli bataattia, lanttua, parsaa ja sen sellaista.
Helppo juurestikkujen ohje
Leikkaa juurekset sormen paksuisiksi tikuiksi.
Sekoita öljyä ja suolaa tikkujen pintaan.
Paahda uunissa 225 asteessa noin 25 – 30 min.
Parsan keittoaika ja valmistus riippuu parsasta: babyparsa kypsyy sekunneissa eikä sitä tarvitse kuoria, toisin kuin paksumpi valkoinen parsa, joka ottaa muutaman minuutin, tai vihreä keskikokoista parsa, joka on näiden kahden väliltä. Jälkimmäinen oli minulla tällä kertaa käytössä.
Parsan keittäminen
Kuori parsa noin sentin päähän nupusta ja leikkaa kannasta 2 – 3 cm pala pois, mikäli kanta tuntuu kuivalta ja puumaiselta.
Ryöppää noin 1 minuutti suolatussa vedessä ja jäähdytä asap. Parsan voi sitten hyödyntää salaatissa tai vaikka hiukan grillattuna.
Rentouttavaa pääsiäistä kaikille!