Kun viimeksi papupastasta syntyi aasialaishenkinen salaatti, niin tällä kertaa halusin jotain enemmän eurooppalaista. Edamame- ja mungpavuista tehty pasta on itseasiassa todella helppokäyttöistä. Keitin pastaa noin neljä minuuttia runsaassa vedessä, jonka jälkeen tiukka huuhtelu, jolloin pastalle jää hyvä al dente suutuntuma.
Tämä papupastasalaatti oli ruokaisuudeltaan aivan huippua, papupastassa on nimittäin runsaasti kuitua ja proteiineja. Rasvaa tämä salaatti saa puolestaan oliiviöljyisestä kastikkeesta. Tässä reseptissä hyödynnän tuliaisiksi saatua espanjalaista oliiviöljyä, joka ei ollut ollenkaan hullumpaa.
Eurooppalaishenkinen papupastasalaatti
Tarvitset:
1/3pkt edamame- ja mungpapupastaa (Explore cuisine)
1 iso porkkana
1 hapan omena (granny smith)
0,5dl oliiviöljyä
6 salvian lehteä
2 rosmariinin oksan havuset
1 sitruunan mehu ja kuori
suolaa, pippuria
Koristeluun erittäin iäkästä balsamicoa tai balsamicosiirappia.
Vamista näin:
Kuori porkkana ja leikkaa se ja omena ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna pienessä kattilassa oliiviöljy, sitruunankuori, salvia ja rosmariini kunnes seos hiukan kiehahtaa. Nosta lämmöltä ja lisää joukkoon sitruuna mehu, suolaa, pippuria ja sekoita hyvin.
Keitä runsaasti vettä jossa hiukan suolaa. Lisää kiehuvaan veteen papupasta ja keitä noin 4 minuuttia. Kaada sen jälkeen suoraan siivilään ja huuhtele hiukan. Lisää sitten vielä lämmin papupasta sekä omena- ja porkkanasuikaleet kastikkeeseen. Anna salaatin mausta kylmässä, mieluiten puoli tuntia. Tarjoillessa koristele salaatti esimerkiksi vanhalla balsamicolla, joka on hiukan paksumpaa.
Mikäli haluat keittää itse balsamicosiirappia, tee seuraavasti.
Balsamicosiirappi
Tarvitset:
2dl tummaa balsamicoa
1dl sokeria
1rkl glukoosia
Valmista näin:
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia hiljalleen. Anna jäähtyä ja katsoa onko siirappi sopivan paksua. Jos omistat lämpötilamittarin, keitä kunnes siirappi on 106 asteista, tällöin siirappin voi pullottaa ja se tulee pullosta myös ulos.