Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Paneroitu broilerin rintafilee – arkea parempi

maissipaneroitu kana
pidä paneroitu tuotteet etäällä toisistaan niin paneraus saa paneramman pinnan.

Pidin pienen kyselyn Tiktokissa että mitä ruokia he toivoisivat nähdä kanavassani. Tuli ehdotuksia sushista, pizzasta, burgerista, pastasta ja tietenkin paneroidusta broiskusta. Siispä tämän reseptin inspiraatio on sieltä.

Toki, olen aiemminkin tehnyt paneroitua broiskua mutta miten tämä poikkeaa? Aineksien määrä on minimoitu ja valmistuski on pohdittu niin yksinkertaiseksi kuin mahdolliseksi, eli panerointi ja uuniin. Päädyin tähän helppoon reseptiin silläkin ajatuksella että uuden kokeilu luo jo omat haasteensa joten entisestään helpotettu resepti laskee kynnystä ennestään.

Mitäs sitten lisäkkeet? Kermaviilipohjaisen kastikkeen lisäksi, parsakaalin varrella ja seesaminsiemenillä maustettu riisi toimi oikein hyvin. Toki, lisäkkeet voit varioida sen mukaan mikä sopii sinun makuusi.

Paneroitu broileri

Maissi paneroitu broileri

1rsa broilerin rintafileitä (n.3kpl, 450g)
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
3dl corn flakes
1-2rkl grillimaustetta

Laita uuni lämpenemään reiluun 200 asteeseen. jaa omiin kulhoihinsa kanamuna, vehnäjauho ja corn flakesit. Puristele corn flakesit muruksi. Riko kanamunan rakennen ja lisää hiukan vettä joukkoon.
Leikkaa broilerin rintafileet muutamaan pienempään osaan. Mausta osat molemmin puolin grillimausteella. Pyöritä fileet sitten vehnäjauhossa kanamunassa ja lopuksi corn flakesissa. Nosta sitten uunipellille. Kun kaikki on palat on paneroitu, nosta uunii ja paista n. 14-17 minuuttia.

Dippikastike
1prk kermaviiliä
1dl majoneesia
3rkl ketsuppia
2rkl kuivayrttejä (kuten herbes provance)
2rkl maustesekoitusta (esim cajun tai grillimaustekkin käy)

yhdistä kaikki ainekset ja sekoita. Anna hetki seistä ja tarkista maku.
Tarjoile kastike paneroidun broilerin kanssa.

kermaviilikastike kanalle
Tässä kastikeessa yhdistyy kermaviilin raikkaus ja majoneesin ruokaisuus. Cajun + ketsuppi + kuivayrtit tekee ehkä pikkuisen rhode island viboja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?