Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pakkaspäivän pasta

Kylminä päivinä tekee mieli kunnon ruokaa. Niinpä eräänä pakkaspäivänä tein mieltä ja vatsaa lämmittävän pasta-aterian. Pastakastikkeen ei kuitenkaan aina tarvitse olla täynnä kermaa ja pekonia ollakseen täyttävää. Tässä siitä todisteeksi maistuva kasvispasta.

Pakkaspäivän kasvispasta

100g täysjyväpasta
1dl kuivattuja sieniä
1 varsisellerin varsi kuutioina
1 kesäkurpitsa kuutioina
2 tomaattia kuutioina
kourallinen oliiveja
50g voita tai oliiviöljyä
2dl kasvislientä
suolaa ja pippuria

  1. Laita kuivasienet likoamaan kasvisliemeen.
  2. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen ja keitä se al denteksi, eli noin 6 minuuttia.
  3. Pastan kiehuessa, paista kesäkurpitsa- ja sellerikuutioita sekä oliiveja voissa. Lisää tomaattikuutiot ja sienet liemineen ja keitä kokoon hetki.
  4. Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja kypsennä kunnes kastike on hieman imeytynyt pastaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja tarjoile parmesaanirasteen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?