Kylminä päivinä tekee mieli kunnon ruokaa. Niinpä eräänä pakkaspäivänä tein mieltä ja vatsaa lämmittävän pasta-aterian. Pastakastikkeen ei kuitenkaan aina tarvitse olla täynnä kermaa ja pekonia ollakseen täyttävää. Tässä siitä todisteeksi maistuva kasvispasta.
Pakkaspäivän kasvispasta
100g täysjyväpasta
1dl kuivattuja sieniä
1 varsisellerin varsi kuutioina
1 kesäkurpitsa kuutioina
2 tomaattia kuutioina
kourallinen oliiveja
50g voita tai oliiviöljyä
2dl kasvislientä
suolaa ja pippuria
- Laita kuivasienet likoamaan kasvisliemeen.
- Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen ja keitä se al denteksi, eli noin 6 minuuttia.
- Pastan kiehuessa, paista kesäkurpitsa- ja sellerikuutioita sekä oliiveja voissa. Lisää tomaattikuutiot ja sienet liemineen ja keitä kokoon hetki.
- Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja kypsennä kunnes kastike on hieman imeytynyt pastaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja tarjoile parmesaanirasteen kera.