Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Helppo ja näyttävä päärynäpiirakka

Murotaikina on hyvä perustaikina makeille piirakoille. Murotaikina on yksinkertaisuudessa sokeria ja rasvaa vaahdotettuna, johon kananmunat lisätään yksitellen ja kuivat ainekset nostellaan sekaan.

Piirakan täytteeksi sopii hyvin esimerkiksi marjat, raparperi, omenat tai päärynät, kuten tällä kertaa. Tämän reseptin päärynäpiirakka saa pintaansa myös rapean muruseoksen, jonka kaunis kullankeltainen väri tulee punaisesta palmuöljystä.

päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka

Tarvitset murotaikinaan:
100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja (korvaa yksi osa vehnäjauhoja mantelijauhoilla niin saat enemmän makua)
1/2 tl leivinjauhetta tai ruokasoodaa
halutessa ripaus suolaa

Tarvitset täytteeseen:
2 päärynää
1dl korppujauhoja
1tl kanelia
2rkl punaista palmuöljyä

Valmista näin:
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon kananmuna ja vaahdota vielä hetki. Lisää sekaan kuivat aineet ja nostele varovasti sekaisin.

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Levitä murotaikina suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan. Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet tasaisesti piirakkapohjan päälle.

Sekoita keskenään korppujauho, kaneli ja palmuöljy. Ripottele murumainen seos päärynöiden päälle. Paista piirakkaa noin 40 minuuttia ja tarkista kypsyys. Kun piirakka ei vaikuta löysältä, on se kypsä.

Tämä piirakka maistuu hyvin ihan sellaisenaakin, mutta vanilja- tai rommijäätelöllä voi halutessaan täydentää jälkkäriä.

Onko hakusessa piirakkaresepti, joka on gluteeniton, sokeriton ja vegaaninen? Taannoisesta postauksesta löytyy siihen tarkoitukseen sopiva omenapiirakka, jossa voit hyvin käyttää omenoiden sijaan päärynöitä.

piirakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?