Välillä tulee mieleen lyömättömiä makuyhdistelmiä; uusia, erikoisia tai vain pitkäksi aikaa unohtuneita. Joskus kipinä syttyy jo kaupassa raaka-aineen nähdessä, joskus idea syntyy vasta kun pannu on jo kuumana.
Tällä kertaa pyörittelin käsissä sellerin mukulaa, kun mieleen tupsahti Waldorfin salaatti. Perinteisesti salaattiin kuuluu selleriä, omenaa, saksanpähkinää, majoneesia ja sinappia. Muunnelmia tietysti löytyy yhtä monta kuin tekijöitä, mutta omassa versiossani pääroolin sai tällä kertaa paahdettu mukulaselleri.
Paahdettu Waldorfin salaatti
1 iso mukulaselleri (n. 1kg)
suolaa
timjamia
öljyä
100g saksanpähkinöitä
1 kevätsipuli
1 vihreä omena (esim. Granny Smith)
100g cream fraicea
2rkl dijon sinappia
- Kuori ja leikkaa selleri sormen paksuiksi paloiksi.
- Laita selleripalat uunipelille ja ripottele päälle suolaa, timjamia ja öljyä. Paahda kypsiksi 180 asteessa noin 20 – 25 minuuttia.
- Yhdistä kastiketta varten sinappia ja cream fraicea.
- Viipaloi kevät sipuli todella ohuelti. Leikkaa myös omena ohuiksi suikaleiksi.
- Lado vadille selleriä, sipulia, omenaa ja kevyesti käsissä murskattua saksanpähkinää. Ripottele lopuksi päälle kastike.
Toimii oivasti sateisen päivän ruokaisana salaattina tai vaikka lisäkkeenä.